© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Radičeva polenta s sirovo omako

Grenki radič se lepo ujame s kremasto sirovo omako.

Radičeva polenta s sirovo omako

Grenki radič se lepo ujame s kremasto sirovo omako.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Radicchio-Polenta mit Gorgonzola

Sestavine

  • 4 dl kokošje juhe
  • 4 dl mleka
  • 150 g radiča, narezanega na trakove
  • 50 g šalotke, olupljene in narezane na drobne kocke
  • 140 g koruznega zdroba
  • 1 vejica rožmarina
  • kristalni sladkor

krušne kocke

  • 0,5 dl oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 50 g kruha za toast, narezanega na drobne kocke
  • 1 žlička rožmarinovih lističev, drobno narezanih
  • 50 g masla

sirova omaka

  • 150 g gorgonzole
  • 100 g maskarponeja
  • 0,8 dl mleka
  • 2 žlici narezanega drobnjaka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 dl kokošje juhe
  • 4 dl mleka
  • 150 g radiča, narezanega na trakove
  • 50 g šalotke, olupljene in narezane na drobne kocke
  • 140 g koruznega zdroba
  • 1 vejica rožmarina
  • kristalni sladkor

krušne kocke

  • 0,5 dl oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 50 g kruha za toast, narezanega na drobne kocke
  • 1 žlička rožmarinovih lističev, drobno narezanih
  • 50 g masla

sirova omaka

  • 150 g gorgonzole
  • 100 g maskarponeja
  • 0,8 dl mleka
  • 2 žlici narezanega drobnjaka

Postopek

1

V kozico nalijemo kokošjo juho in mleko ter zavremo. Radič in šalotko zarumenimo na oljčnem olju, solimo in sladkamo ter dodamo k mlečni juhi. Med stalnim mešanjem vsipamo v tekočino koruzni zdrob. Dodamo rožmarinovo vejico in pokrito na blagem ognju kuhljamo približno eno uro; rožmarin odstranimo.

2

V primerni skledici gladko zmešamo gorgonzolo in maskarpone z mlekom. Dodamo narezan drobnjak ter po okusu začinimo s soljo in poprom.

3

Krušne kocke z rožmarinom opečemo na maslu in oljčnem olju do zlato rumene barve; začinimo s soljo in poprom. Radičevo polento prelijemo s sirovo omako, potresemo z opečenimi krušnimi kockami, okrasimo z listi radiča in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.