
Radičeva polenta s sirovo omako
Grenki radič se lepo ujame s kremasto sirovo omako.
Radičeva polenta s sirovo omako
Grenki radič se lepo ujame s kremasto sirovo omako.

Sestavine
- 4 dl kokošje juhe
- 4 dl mleka
- 150 g radiča, narezanega na trakove
- 50 g šalotke, olupljene in narezane na drobne kocke
- 140 g koruznega zdroba
- 1 vejica rožmarina
- kristalni sladkor
krušne kocke
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- 50 g kruha za toast, narezanega na drobne kocke
- 1 žlička rožmarinovih lističev, drobno narezanih
- 50 g masla
sirova omaka
- 150 g gorgonzole
- 100 g maskarponeja
- 0,8 dl mleka
- 2 žlici narezanega drobnjaka

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 dl kokošje juhe
- 4 dl mleka
- 150 g radiča, narezanega na trakove
- 50 g šalotke, olupljene in narezane na drobne kocke
- 140 g koruznega zdroba
- 1 vejica rožmarina
- kristalni sladkor
krušne kocke
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- 50 g kruha za toast, narezanega na drobne kocke
- 1 žlička rožmarinovih lističev, drobno narezanih
- 50 g masla
sirova omaka
- 150 g gorgonzole
- 100 g maskarponeja
- 0,8 dl mleka
- 2 žlici narezanega drobnjaka
Postopek
V kozico nalijemo kokošjo juho in mleko ter zavremo. Radič in šalotko zarumenimo na oljčnem olju, solimo in sladkamo ter dodamo k mlečni juhi. Med stalnim mešanjem vsipamo v tekočino koruzni zdrob. Dodamo rožmarinovo vejico in pokrito na blagem ognju kuhljamo približno eno uro; rožmarin odstranimo.
V primerni skledici gladko zmešamo gorgonzolo in maskarpone z mlekom. Dodamo narezan drobnjak ter po okusu začinimo s soljo in poprom.
Krušne kocke z rožmarinom opečemo na maslu in oljčnem olju do zlato rumene barve; začinimo s soljo in poprom. Radičevo polento prelijemo s sirovo omako, potresemo z opečenimi krušnimi kockami, okrasimo z listi radiča in postrežemo.