
Radičeva polenta s sirovo omako
Grenki radič se lepo ujame s kremasto sirovo omako.
Radičeva polenta s sirovo omako
Grenki radič se lepo ujame s kremasto sirovo omako.

Sestavine
- 4 dl kokošje juhe
- 4 dl mleka
- 150 g radiča, narezanega na trakove
- 50 g šalotke, olupljene in narezane na drobne kocke
- 140 g koruznega zdroba
- 1 vejica rožmarina
- kristalni sladkor
krušne kocke
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- 50 g kruha za toast, narezanega na drobne kocke
- 1 žlička rožmarinovih lističev, drobno narezanih
- 50 g masla
sirova omaka
- 150 g gorgonzole
- 100 g maskarponeja
- 0,8 dl mleka
- 2 žlici narezanega drobnjaka

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 4 dl kokošje juhe
- 4 dl mleka
- 150 g radiča, narezanega na trakove
- 50 g šalotke, olupljene in narezane na drobne kocke
- 140 g koruznega zdroba
- 1 vejica rožmarina
- kristalni sladkor
krušne kocke
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- 50 g kruha za toast, narezanega na drobne kocke
- 1 žlička rožmarinovih lističev, drobno narezanih
- 50 g masla
sirova omaka
- 150 g gorgonzole
- 100 g maskarponeja
- 0,8 dl mleka
- 2 žlici narezanega drobnjaka
Postopek
V kozico nalijemo kokošjo juho in mleko ter zavremo. Radič in šalotko zarumenimo na oljčnem olju, solimo in sladkamo ter dodamo k mlečni juhi. Med stalnim mešanjem vsipamo v tekočino koruzni zdrob. Dodamo rožmarinovo vejico in pokrito na blagem ognju kuhljamo približno eno uro; rožmarin odstranimo.
V primerni skledici gladko zmešamo gorgonzolo in maskarpone z mlekom. Dodamo narezan drobnjak ter po okusu začinimo s soljo in poprom.
Krušne kocke z rožmarinom opečemo na maslu in oljčnem olju do zlato rumene barve; začinimo s soljo in poprom. Radičevo polento prelijemo s sirovo omako, potresemo z opečenimi krušnimi kockami, okrasimo z listi radiča in postrežemo.