© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Radičeva polenta s sirovo omako

Grenki radič se lepo ujame s kremasto sirovo omako.

Radičeva polenta s sirovo omako

Grenki radič se lepo ujame s kremasto sirovo omako.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Radicchio-Polenta mit Gorgonzola

Sestavine

  • 4 dl kokošje juhe
  • 4 dl mleka
  • 150 g radiča, narezanega na trakove
  • 50 g šalotke, olupljene in narezane na drobne kocke
  • 140 g koruznega zdroba
  • 1 vejica rožmarina
  • kristalni sladkor

krušne kocke

  • 0,5 dl oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 50 g kruha za toast, narezanega na drobne kocke
  • 1 žlička rožmarinovih lističev, drobno narezanih
  • 50 g masla

sirova omaka

  • 150 g gorgonzole
  • 100 g maskarponeja
  • 0,8 dl mleka
  • 2 žlici narezanega drobnjaka

Sestavine

  • 4 dl kokošje juhe
  • 4 dl mleka
  • 150 g radiča, narezanega na trakove
  • 50 g šalotke, olupljene in narezane na drobne kocke
  • 140 g koruznega zdroba
  • 1 vejica rožmarina
  • kristalni sladkor

krušne kocke

  • 0,5 dl oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 50 g kruha za toast, narezanega na drobne kocke
  • 1 žlička rožmarinovih lističev, drobno narezanih
  • 50 g masla

sirova omaka

  • 150 g gorgonzole
  • 100 g maskarponeja
  • 0,8 dl mleka
  • 2 žlici narezanega drobnjaka

Postopek

1

V kozico nalijemo kokošjo juho in mleko ter zavremo. Radič in šalotko zarumenimo na oljčnem olju, solimo in sladkamo ter dodamo k mlečni juhi. Med stalnim mešanjem vsipamo v tekočino koruzni zdrob. Dodamo rožmarinovo vejico in pokrito na blagem ognju kuhljamo približno eno uro; rožmarin odstranimo.

2

V primerni skledici gladko zmešamo gorgonzolo in maskarpone z mlekom. Dodamo narezan drobnjak ter po okusu začinimo s soljo in poprom.

3

Krušne kocke z rožmarinom opečemo na maslu in oljčnem olju do zlato rumene barve; začinimo s soljo in poprom. Radičevo polento prelijemo s sirovo omako, potresemo z opečenimi krušnimi kockami, okrasimo z listi radiča in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Orada na louisianski način

Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.

35 min
Enostavno

Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem

Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.

25 min
Enostavno

Močna zelenjavna mineštra

Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.