Kaj boste skuhali danes?
Radičeva polenta s sirovo omako
Grenki radič se lepo ujame s kremasto sirovo omako.
Radičeva polenta s sirovo omako
Grenki radič se lepo ujame s kremasto sirovo omako.
Sestavine
- 4 dl kokošje juhe
- 4 dl mleka
- 150 g radiča, narezanega na trakove
- 50 g šalotke, olupljene in narezane na drobne kocke
- 140 g koruznega zdroba
- 1 vejica rožmarina
- kristalni sladkor
krušne kocke
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- 50 g kruha za toast, narezanega na drobne kocke
- 1 žlička rožmarinovih lističev, drobno narezanih
- 50 g masla
sirova omaka
- 150 g gorgonzole
- 100 g maskarponeja
- 0,8 dl mleka
- 2 žlici narezanega drobnjaka
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 4 dl kokošje juhe
- 4 dl mleka
- 150 g radiča, narezanega na trakove
- 50 g šalotke, olupljene in narezane na drobne kocke
- 140 g koruznega zdroba
- 1 vejica rožmarina
- kristalni sladkor
krušne kocke
- 0,5 dl oljčnega olja
- sol
- poper
- 50 g kruha za toast, narezanega na drobne kocke
- 1 žlička rožmarinovih lističev, drobno narezanih
- 50 g masla
sirova omaka
- 150 g gorgonzole
- 100 g maskarponeja
- 0,8 dl mleka
- 2 žlici narezanega drobnjaka
Postopek
V kozico nalijemo kokošjo juho in mleko ter zavremo. Radič in šalotko zarumenimo na oljčnem olju, solimo in sladkamo ter dodamo k mlečni juhi. Med stalnim mešanjem vsipamo v tekočino koruzni zdrob. Dodamo rožmarinovo vejico in pokrito na blagem ognju kuhljamo približno eno uro; rožmarin odstranimo.
V primerni skledici gladko zmešamo gorgonzolo in maskarpone z mlekom. Dodamo narezan drobnjak ter po okusu začinimo s soljo in poprom.
Krušne kocke z rožmarinom opečemo na maslu in oljčnem olju do zlato rumene barve; začinimo s soljo in poprom. Radičevo polento prelijemo s sirovo omako, potresemo z opečenimi krušnimi kockami, okrasimo z listi radiča in postrežemo.
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere