© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vaniljevi rogljički

So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.

Vaniljevi rogljički

So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 35 rogljičkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
christmas-3005464_1920

Sestavine

  • 100 g masla
  • 100 g mletih orehov (ali drugih oreškov)
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 125 g gladke moke
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • mešanica sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g masla
  • 100 g mletih orehov (ali drugih oreškov)
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 125 g gladke moke
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • mešanica sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja za posip

Postopek

1

Z ročnim mešalnikom zmešamo maslo s sladkorjem, ki smo mu dodali vaniljev sladkor, in rumenjakoma. Postopoma dodajamo moko in orehe. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo ali vrečko in ga za 2 uri postavimo na hladno.

2

Ohlajeno testo oblikujemo v tanek valj, ga razrežemo na enakomerno dolge kose in z rokami oblikujemo lepe rogljičke. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko in postavimo v pečico, segreto na 180 °C. Pečemo jih 10 do 12 minut (odvisno od velikosti), da se rahlo obarvajo.

3

Še nekoliko tople rogljičke povaljamo v sladkorni mešanici. Shranimo jih v posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.