© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vaniljevi rogljički

So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.

Vaniljevi rogljički

So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 35 rogljičkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
christmas-3005464_1920

Sestavine

  • 100 g masla
  • 100 g mletih orehov (ali drugih oreškov)
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 125 g gladke moke
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • mešanica sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja za posip
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 100 g masla
  • 100 g mletih orehov (ali drugih oreškov)
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 125 g gladke moke
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • mešanica sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja za posip

Postopek

1

Z ročnim mešalnikom zmešamo maslo s sladkorjem, ki smo mu dodali vaniljev sladkor, in rumenjakoma. Postopoma dodajamo moko in orehe. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo ali vrečko in ga za 2 uri postavimo na hladno.

2

Ohlajeno testo oblikujemo v tanek valj, ga razrežemo na enakomerno dolge kose in z rokami oblikujemo lepe rogljičke. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko in postavimo v pečico, segreto na 180 °C. Pečemo jih 10 do 12 minut (odvisno od velikosti), da se rahlo obarvajo.

3

Še nekoliko tople rogljičke povaljamo v sladkorni mešanici. Shranimo jih v posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.