Kaj boste skuhali danes?
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.
Vaniljevi rogljički
So vam všeč vaniljevi rogljički, ki se kar stopijo v ustih? Zdaj jih lahko pripravite tudi sami.
Sestavine
- 100 g masla
- 100 g mletih orehov (ali drugih oreškov)
- 60 g sladkorja v prahu
- 125 g gladke moke
- 2 rumenjaka
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- mešanica sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja za posip
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 100 g masla
- 100 g mletih orehov (ali drugih oreškov)
- 60 g sladkorja v prahu
- 125 g gladke moke
- 2 rumenjaka
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- mešanica sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja za posip
Postopek
Z ročnim mešalnikom zmešamo maslo s sladkorjem, ki smo mu dodali vaniljev sladkor, in rumenjakoma. Postopoma dodajamo moko in orehe. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo ali vrečko in ga za 2 uri postavimo na hladno.
Ohlajeno testo oblikujemo v tanek valj, ga razrežemo na enakomerno dolge kose in z rokami oblikujemo lepe rogljičke. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko in postavimo v pečico, segreto na 180 °C. Pečemo jih 10 do 12 minut (odvisno od velikosti), da se rahlo obarvajo.
Še nekoliko tople rogljičke povaljamo v sladkorni mešanici. Shranimo jih v posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo.