© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečenka Stefani s korenčkom in krompirjevim pirejem

Pečenka Stefani s korenčkom in krompirjevim pirejem

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 5 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecenka stefani s korenckom in krompirjevim pirejem

Sestavine

pečenka

  • 1 kg mešanega mletega mesa
  • 1 žlička gorčice
  • 1 drobna čebula
  • 1 žlička majarona
  • 2 jajci
  • 1 strok česna
  • 1 žlička sesekljanega peteršilja
  • 2 rezini toasta
  • poper
  • olje za pečenje
  • 200 g mesnate slanine (trebušina)
  • 4 trdo kuhana jajca
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 2 korenčka

krompirjev pire

  • sol
  • 4 debeli krompirji
  • pribl. 1,5 dl mleka
  • 1 žlica masla
  • sveže nariban muškatni orešek
  • sveže zmlet poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

pečenka

  • 1 kg mešanega mletega mesa
  • 1 žlička gorčice
  • 1 drobna čebula
  • 1 žlička majarona
  • 2 jajci
  • 1 strok česna
  • 1 žlička sesekljanega peteršilja
  • 2 rezini toasta
  • poper
  • olje za pečenje
  • 200 g mesnate slanine (trebušina)
  • 4 trdo kuhana jajca
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 2 korenčka

krompirjev pire

  • sol
  • 4 debeli krompirji
  • pribl. 1,5 dl mleka
  • 1 žlica masla
  • sveže nariban muškatni orešek
  • sveže zmlet poper

Postopek

1

Čebulo drobno narežemo, česen olupimo in stisnemo, slanino pa narežemo na tanke trakove. S toasta odrežemo skorjo in ga narežemo na kocke. Čebulo rahlo zarumenimo v ponvi na vročem olju, nato jo ohladimo. Čebuli dodamo preostale sestavine za pečenko (razen mletega mesa) in zmešamo. Na koncu dodamo k zmesi še mleto meso in dobro pregnetemo. Majhno kepico mase poskusno spečemo in če je potrebno, maso še dodatno začinimo. Pečico segrejemo na 180 °C.

2

Podolgovat pekač obložimo z rezinami slanine in ga napolnimo s polovično količino mesne mase. Nanjo zložimo trdo kuhana jajca, napolnimo s preostalo maso in pokrijemo s slanino. Pečenko pečemo v pečici eno uro.

3

Za pire olupimo krompir. Narežemo ga na manjše kose in do mehkega skuhamo. Mleko začinimo z muškatnim oreškom, soljo in poprom, dodamo maslo in zavremo. Kuhan krompir pretlačimo in ga vmešamo v mleko. Korenček ostrgamo, narežemo na rezine in ne premehko skuhamo.

4

Pečenko vzamemo iz pečice in na toplem prihranimo. Sok od pečenke prelijemo iz pekača v ponev, povežemo s sladko smetano in začinimo. Pečenko razrežemo na rezine ter s pirejem, korenčkom in omako razdelimo na krožnike.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.