
Počasi pečen svinjski flam s pirejem iz zelene in hrušk
Počasi pečen svinjski flam s pirejem iz zelene in hrušk

Sestavine
- 1 ½ kg svinjskega flama (potrebušine) z narezano kožo
- 3 vejice rožmarina
- 2 žlički grobe morske soli
- 10 zrn črnega popra
- v pari kuhan brokoli za prilogo
pire
- 750 g gomoljne zelene
- 1 velik krompir
- 2 zreli hruški
- 3 žlice sladke smetane
- za oreh masla
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 ½ kg svinjskega flama (potrebušine) z narezano kožo
- 3 vejice rožmarina
- 2 žlički grobe morske soli
- 10 zrn črnega popra
- v pari kuhan brokoli za prilogo
pire
- 750 g gomoljne zelene
- 1 velik krompir
- 2 zreli hruški
- 3 žlice sladke smetane
- za oreh masla
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Meso vzamemo iz hladilnika in ga s papirnato brisačo popivnamo do suhega. Z rožmarinovih vejic osmukamo lističe in jih skupaj s soljo in poprom zmeljemo v mini mešalniku (ali stremo v možnarju). S to mešanico natremo meso po vsej površini in jo zatlačimo tudi v zareze. Meso položimo v velik pekač oziroma še raje na mrežico v pekaču, če jo imamo, ter pečemo 30 minut.
Temperaturo pečice znižamo na 170 °C in pečemo še 1 ½ ure. Nato zvišamo temperaturo na 220 °C in pečemo 20 do 30 minut, da nastane hrustljava skorjica. Ko vzamemo pečenko iz pečice, jo najprej pustimo 10 minut počivati na deski, da se sokovi umirijo; šele nato jo razrežemo.
Zeleno, krompir in hruški olupimo in narežemo na koščke. Preden vzamemo pečenko iz pečice, damo zeleno in krompir v veliko kozico z vodo, zavremo in kuhamo 15 minut, da se začneta mehčati. Dodamo hruški in kuhamo še 2 minuti. Dobro odcedimo in pretlačimo s tlačilko za krompir. Vmešamo smetano in maslo ter postrežemo k pečenki in brokoliju.