
Piščančji kari s sladkim krompirjem in grahom
Pisan kari za popestritev sivih dni
Piščančji kari s sladkim krompirjem in grahom
Pisan kari za popestritev sivih dni

Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi
- 300 g sladkega krompirja
- 1 žlica repičnega olja
- 1 žlička karija v prahu
- 6 žlic rdeče leče
- 200 g zamrznjenega graha
- 250 g češnjevega paradižnika
- 300 g kuhanega riža ali indijskih kruhkov čapati za prilogo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi
- 300 g sladkega krompirja
- 1 žlica repičnega olja
- 1 žlička karija v prahu
- 6 žlic rdeče leče
- 200 g zamrznjenega graha
- 250 g češnjevega paradižnika
- 300 g kuhanega riža ali indijskih kruhkov čapati za prilogo
Postopek
Vsak file narežemo na 8 do 10 kosov. Sladki krompir narežemo na grižljaj velike koščke.
V globoki ponvi ali voku segrejemo olje, dodamo piščanca in ga na hitro opečemo, nato pa še sladki krompir in lečo. Čez nekaj minut primešamo kari v prahu, tako da je vse obdano z njim, in pražimo 30 sekund, da zadiši. Dodamo 3 dl vode in kokosovo mleko, zavremo, nato pa nežno kuhamo 15 do 20 minut, da se piščanec in sladki krompir skuhata, omaka pa se nekoliko zgosti.
Dodamo grah, spet zavremo in nežno kuhamo 2 minuti, nato dodamo paradižničke in kuhamo še 2 minuti. Postrežemo s kuhanim rižem ali čapatiji.