© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščančji kari s sladkim krompirjem in grahom

Pisan kari za popestritev sivih dni

Piščančji kari s sladkim krompirjem in grahom

Pisan kari za popestritev sivih dni

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
chicken, sweet potato and pea curry

Sestavine

  • 2 fileja piščančjih prsi
  • 300 g sladkega krompirja
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 žlička karija v prahu
  • 6 žlic rdeče leče
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 300 g kuhanega riža ali indijskih kruhkov čapati za prilogo

Sestavine

  • 2 fileja piščančjih prsi
  • 300 g sladkega krompirja
  • 1 žlica repičnega olja
  • 1 žlička karija v prahu
  • 6 žlic rdeče leče
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 300 g kuhanega riža ali indijskih kruhkov čapati za prilogo

Postopek

1

Vsak file narežemo na 8 do 10 kosov. Sladki krompir narežemo na grižljaj velike koščke.

2

V globoki ponvi ali voku segrejemo olje, dodamo piščanca in ga na hitro opečemo, nato pa še sladki krompir in lečo. Čez nekaj minut primešamo kari v prahu, tako da je vse obdano z njim, in pražimo 30 sekund, da zadiši. Dodamo 3 dl vode in kokosovo mleko, zavremo, nato pa nežno kuhamo 15 do 20 minut, da se piščanec in sladki krompir skuhata, omaka pa se nekoliko zgosti.

3

Dodamo grah, spet zavremo in nežno kuhamo 2 minuti, nato dodamo paradižničke in kuhamo še 2 minuti. Postrežemo s kuhanim rižem ali čapatiji.

Priljubljeni recepti

Katalonska jagnječja pečenka

Priprava hrane na žaru je pestra in zabavna, hkrati pa je idealna priložnost za druženje in klepet na prostem. Preizkusite recept iz naše uspešnice Weber – Velika knjiga peke na žaru 2.0.

1 h 10 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.