
Svinjina s karameliziranim ananasom
Slastna svinjina, kot je niste vajeni
Svinjina s karameliziranim ananasom
Slastna svinjina, kot je niste vajeni

Sestavine
- 2 žlici kokosovega olja
- 800 g svinjske potrebušine (flama)
- 1 velika čebula
- 8 strokov česna
- 3 lovorovi listi
- 0,6 dl jabolčnega kisa
- 1 dl sojine omake
- 0,6 dl palmovega sladkorja ali medu
- 10 zrn črnega popra
- ½ žličke belega popra
- 1 ananas
- kuhan riž za prilogo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlici kokosovega olja
- 800 g svinjske potrebušine (flama)
- 1 velika čebula
- 8 strokov česna
- 3 lovorovi listi
- 0,6 dl jabolčnega kisa
- 1 dl sojine omake
- 0,6 dl palmovega sladkorja ali medu
- 10 zrn črnega popra
- ½ žličke belega popra
- 1 ananas
- kuhan riž za prilogo
Postopek
Mesu odrežemo kožo in ga narežemo na kocke, velike za grižljaj. V teflonski ponvi segrejemo olje in na visoki temperaturi pečemo meso 10 do 12 minut oziroma tako dolgo, da po vsej površini porjavi in karamelizira. S penovko ga poberemo iz ponve in shranimo na toplem. Iz ponve odlijemo skoraj vso maščobo, pustimo je samo toliko, da bomo na njej lahko popražili čebulo in česen.
Čebulo narežemo na trakove, česen stremo. Temperaturo rahlo znižamo in ju pražimo skupaj z lovorovimi listi 5 do 6 minut, da lovor zadiši in čebula postekleni. Nato stresemo zraven kose svinjine in prilijemo kis, sojino omako, 2,5 dl vode ter dodamo sladkor, poprova zrna in beli poper. Zavremo in takoj znižamo temperaturo, da jed le narahlo vre. Pokrijemo in kuhamo 50 minut.
Medtem ananas narežemo na koščke, velike za grižljaj. V drugi ponvi na srednje visoki temperaturi segrejemo maščobo od pečenja mesa in karameliziramo ananas 5 do 6 minut oziroma toliko časa, da vsi koščki dobijo zlato rjavo skorjico; morda bomo morali ananas popeči v več porcijah, da se ne bo dušil. Ko je meso gotovo, mu dodamo ananas (in še 0,5 dl vode, če je videti presuho) in nepokrito kuhamo še 20 minut, da se omaka zgosti. Postrežemo z rižem.