© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Počasi pečena svinjska potrebušina

Slastna pečenka za družinsko kosilo

Počasi pečena svinjska potrebušina

Slastna pečenka za družinsko kosilo

Čas priprave 3 h 10 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pocasi-pecena-svinjska-potrebusina_558x620_acf_cropped-1

Potrebušina je razmeroma poceni, počasi pečena pa ima čudovito mehko meso in hrustljavo kožo.

Sestavine

  • 2 žlici koromačevih semen
  • 1 žlička zrn črnega popra
  • šopek timijana (samo listki)
  • 3 stroki česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1,5–2 kg svinjske potrebušine brez kosti, kožo zarežemo
  • 2 limoni
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici koromačevih semen
  • 1 žlička zrn črnega popra
  • šopek timijana (samo listki)
  • 3 stroki česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1,5–2 kg svinjske potrebušine brez kosti, kožo zarežemo
  • 2 limoni
  • sol

Postopek

1

Koromačeva semena in poprova zrna nekaj minut pražimo v suhi ponvi, nato jih skupaj z malo grobe soli, timijanovimi lističi in česnom v možnarju stremo v pasto. Primešamo 2 žlici oljčnega olja, z marinado premažemo meso, ga pokrijemo, damo na hladno in pustimo, da se marinira vsaj nekaj ur, lahko tudi čez noč.

2

Pred peko kožo natremo z obilico soli in premažemo z žlico oljčnega olja. Položimo jo na rešetko v pekaču in pri 200 °C pečemo 30 minut. Nato po koži stisnemo 2 limoni, temperaturo znižamo na 180 °C in pečemo še 2 uri. Potem temperaturo povišamo na 220 °C in pečemo še približno pol ure, da se koža hrustljavo zapeče in popoka. Na toplem naj pečenka počiva 20 minut, nato jo narežemo in postrežemo z dušenim rdečim zeljem in krompirjem, kuhanim v mleku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.