
Kaj boste skuhali danes?
Počasi pečena svinjska potrebušina
Slastna pečenka za družinsko kosilo
Počasi pečena svinjska potrebušina
Slastna pečenka za družinsko kosilo

Potrebušina je razmeroma poceni, počasi pečena pa ima čudovito mehko meso in hrustljavo kožo.
Sestavine
- 2 žlici koromačevih semen
- 1 žlička zrn črnega popra
- šopek timijana (samo listki)
- 3 stroki česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 1,5–2 kg svinjske potrebušine brez kosti, kožo zarežemo
- 2 limoni
- sol

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 2 žlici koromačevih semen
- 1 žlička zrn črnega popra
- šopek timijana (samo listki)
- 3 stroki česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 1,5–2 kg svinjske potrebušine brez kosti, kožo zarežemo
- 2 limoni
- sol
Postopek
Koromačeva semena in poprova zrna nekaj minut pražimo v suhi ponvi, nato jih skupaj z malo grobe soli, timijanovimi lističi in česnom v možnarju stremo v pasto. Primešamo 2 žlici oljčnega olja, z marinado premažemo meso, ga pokrijemo, damo na hladno in pustimo, da se marinira vsaj nekaj ur, lahko tudi čez noč.
Pred peko kožo natremo z obilico soli in premažemo z žlico oljčnega olja. Položimo jo na rešetko v pekaču in pri 200 °C pečemo 30 minut. Nato po koži stisnemo 2 limoni, temperaturo znižamo na 180 °C in pečemo še 2 uri. Potem temperaturo povišamo na 220 °C in pečemo še približno pol ure, da se koža hrustljavo zapeče in popoka. Na toplem naj pečenka počiva 20 minut, nato jo narežemo in postrežemo z dušenim rdečim zeljem in krompirjem, kuhanim v mleku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vroči narastki s kokosom in malinami
Klasična kombinacija okusov - tokrat v narastkih z marmelado in svežimi malinami