
Pečeni krompir s tuninim nadevom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Pečeni krompir s tuninim nadevom
Iz rubrike Otroci kuhamo

Alja je na kuhanje prišla neposredno z ure violine in s spretnimi prsti pripravila krompirjeve polovičke. Bile so tako dobre, da jih bo pripravila tudi ob
praznovanju svojega osmega rojstnega dne. Vse najboljše!
Sestavine
- 4 veliki krompirji
- 120 g tunine iz konzerve
- 1 manjša rdeča čebula
- 1 žlička limonovega soka
- 2 žlici kisle smetane
- 4 žlice koruze
- 100 g naribanega sira

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 4 veliki krompirji
- 120 g tunine iz konzerve
- 1 manjša rdeča čebula
- 1 žlička limonovega soka
- 2 žlici kisle smetane
- 4 žlice koruze
- 100 g naribanega sira
Postopek
Pečico segrej na 220 °C. Krompir operi in ga v lupini skuhaj (približno pol ure). Ko je kuhan, naj se malo ohladi, nato ga po dolgem prereži na pol in mu z žličko izdolbi sredico tako, da ohraniš približno 1 cm debel rob krompirjeve polovičke. Sredico shrani v večji skledi.

Čebulo olupi in nasekljaj. V skledo s krompirjevo sredico primešaj koruzo, čebulo, odcejeno tunino in kislo smetano. Mešanico začini z limonovim sokom in premešaj. Če se ti zdi mešanica presuha, ji dodaj dve ali tri žlice mleka.

Pekač obloži s papirjem za peko. Kuhane krompirjeve polovičke obilno nadevaj s pripravljeno tunino mešanico. Pomagaš si lahko z žlico.

Krompirjeve polovičke prestavi na pekač in vsako posuj z naribanim sirom. Pekač prestavi v vročo pečico (lahko vključiš tudi možnost žara, če jo tvoja pečica ima) in peci 15 minut. Krompirjeve polovičke so pečene, če so mehke, ko jih prebodeš z vilicami. Postrezi tople z veliko skledo solate.
