© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno

Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.

Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno

Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pochierte Hühnerbrust mit Weissweinsauce und Stangensellerie

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti
  • poper
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove
  • 4 stebla stebelne zelene
  • 1 žlica masla

rizlingova omaka

  • sol
  • 1,25 dl rizlinga
  • 1,25 dl smetane
  • 1 žlička masla
  • sveže zmlet poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti
  • poper
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove
  • 4 stebla stebelne zelene
  • 1 žlica masla

rizlingova omaka

  • sol
  • 1,25 dl rizlinga
  • 1,25 dl smetane
  • 1 žlička masla
  • sveže zmlet poper

Postopek

1

Piščančje prsi solimo in popramo. V kozici zavremo jušno osnovo, vanjo položimo meso in ga na nižji temperaturi poširamo 20 minut.

2

Medtem pripravimo rizlingovo omako. Belo vino (rizling) povremo do polovične količine, dodamo smetano, začinimo s soljo in poprom, dodamo še hladno maslo in vse skupaj stepemo.

3

Medtem očistimo zeleno in jo poševno narežemo na enako široke rezine, posolimo in v ponvi na maslu toliko podušimo, da ostane še čvrsta.

4

Piščančje prsi vzamemo iz kozice in jim odstranimo kožo. Meso skupaj z zeleno serviramo na pripravljene krožnike. Prelijemo z rizlingovo omako, po želji okrasimo s korenčkom in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.