© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno

Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.

Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno

Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pochierte Hühnerbrust mit Weissweinsauce und Stangensellerie

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti
  • poper
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove
  • 4 stebla stebelne zelene
  • 1 žlica masla

rizlingova omaka

  • sol
  • 1,25 dl rizlinga
  • 1,25 dl smetane
  • 1 žlička masla
  • sveže zmlet poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti
  • poper
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove
  • 4 stebla stebelne zelene
  • 1 žlica masla

rizlingova omaka

  • sol
  • 1,25 dl rizlinga
  • 1,25 dl smetane
  • 1 žlička masla
  • sveže zmlet poper

Postopek

1

Piščančje prsi solimo in popramo. V kozici zavremo jušno osnovo, vanjo položimo meso in ga na nižji temperaturi poširamo 20 minut.

2

Medtem pripravimo rizlingovo omako. Belo vino (rizling) povremo do polovične količine, dodamo smetano, začinimo s soljo in poprom, dodamo še hladno maslo in vse skupaj stepemo.

3

Medtem očistimo zeleno in jo poševno narežemo na enako široke rezine, posolimo in v ponvi na maslu toliko podušimo, da ostane še čvrsta.

4

Piščančje prsi vzamemo iz kozice in jim odstranimo kožo. Meso skupaj z zeleno serviramo na pripravljene krožnike. Prelijemo z rizlingovo omako, po želji okrasimo s korenčkom in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Zvitki rostbifa s skuto in beluši

Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.

45 min
Zahtevno

Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom

Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom

10 min
Enostavno

Veganska panakota

Ta veganska sladica je naravnost slastna!

20 min
Srednje zahtevno

Smash burger

To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.

40 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.