
Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno
Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.
Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno
Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.

Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti
- poper
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 4 stebla stebelne zelene
- 1 žlica masla
rizlingova omaka
- sol
- 1,25 dl rizlinga
- 1,25 dl smetane
- 1 žlička masla
- sveže zmlet poper

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kosti
- poper
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 4 stebla stebelne zelene
- 1 žlica masla
rizlingova omaka
- sol
- 1,25 dl rizlinga
- 1,25 dl smetane
- 1 žlička masla
- sveže zmlet poper
Postopek
Piščančje prsi solimo in popramo. V kozici zavremo jušno osnovo, vanjo položimo meso in ga na nižji temperaturi poširamo 20 minut.
Medtem pripravimo rizlingovo omako. Belo vino (rizling) povremo do polovične količine, dodamo smetano, začinimo s soljo in poprom, dodamo še hladno maslo in vse skupaj stepemo.
Medtem očistimo zeleno in jo poševno narežemo na enako široke rezine, posolimo in v ponvi na maslu toliko podušimo, da ostane še čvrsta.
Piščančje prsi vzamemo iz kozice in jim odstranimo kožo. Meso skupaj z zeleno serviramo na pripravljene krožnike. Prelijemo z rizlingovo omako, po želji okrasimo s korenčkom in ponudimo.