
Kaj boste skuhali danes?
Domači ravioli, nadevani s telečjimi ličnicami na koprivini kremi
Domači ravioli, nadevani s telečjimi ličnicami na koprivini kremi

Sestavine
- rezančno testo iz 1 jajca in 70 g moke
- 160 g telečjih ličnic
- šopek peteršilja
- 70 g čebule
- 1 strok česna
- olje
- poper
omaka
- sol
- 2 šopka kopriv
- 5 dl sladke smetane
- maslo

Marmelada iz grozdja, ki jo boste hoteli jesti kar z žlico
Medtem ko večina grozdja že pridno prehaja iz mošta v vino, se na latniku tu in tam še najde kak grozd – spremenite ga v slasten grozdni džem, marmelado ali žele.

Diši po Pomurju: zlato zapečeni Stankini langaši
Včasih najboljše jedi ne nastanejo s pomočjo tehtnice, ampak po občutku. Tako kot langaš Stanke Garai – zlato zapečen, mehak in dišeč.

Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.
Sestavine
- rezančno testo iz 1 jajca in 70 g moke
- 160 g telečjih ličnic
- šopek peteršilja
- 70 g čebule
- 1 strok česna
- olje
- poper
omaka
- sol
- 2 šopka kopriv
- 5 dl sladke smetane
- maslo
Postopek
Za nadev v ponvi segrejemo olje in popečemo telečje ličnice. Pečene prestavimo iz ponve, v ponvi pa popražimo sesekljano čebulo, česen in pol šopka peteršilja. Dodamo ličnice, zalijemo z decilitrom vode in počasi dušimo, da se meso razpusti. Po potrebi občasno dolijemo malo vode. Meso nato narežemo na zelo drobne kocke, mu dodamo preostali peteršilj, solimo in popramo ter dobro premešamo.
Rezančno testo na tanko razvaljamo. Izrežemo ga s poljubnim modelom, ga nadevamo in poljubno oblikujemo.
Pripravimo še omako. Liste kopriv ločimo od stebelc, jih operemo in odcedimo. Na vročem maslu na hitro prepražimo koprive in zalijemo s smetano. Solimo in z ročnim mešalnikom sesekljamo v gladko kremo.
Raviole ponudimo s koprivno omako in po želji okrasimo s čilijevimi nitkami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen korenček, glaziran z medom
Kruhova solata (panzanella) z breskvami
Poskusite slavno toskansko solato s kruhom.
Rabarbarini mafini z drobljencem
Velikonočne pince
Pince so slastni kruhki, ki jih ob veliki noči pripravljajo predvsem na Primorskem