
Piščančje prsi v zeliščni panadi s smetanovo remulado
Piščančje prsi v zeliščni panadi s smetanovo remulado

Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože (po 120 g)
- poper
- 2 jajci
- 40 g ostre moke
- 1 žlička gorčice
- kanček limonovega soka
- nastrgana lupina ½ neškropljene limone
- po pol žličke origana, rožmarina, timijana in šetraja
- ščepec muškatnega oreška
- bele drobtine za paniranje
- repično olje za cvrenje
smetanova remulada
- sol
- 1 jajce
- 100 g kisle smetane
- 5 žlic pinjenca
- 1 žlička ostre gorčice
- 1 manjša kisla kumarica
- 1 žlica kaper
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 1 žlička limonovega soka
- ščepec naribane lupinice neškropljene limone
- nepekoč čili v prahu
- kristalni sladkor

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Razkrivamo, kaj pomenijo številke na embalaži čokolade
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože (po 120 g)
- poper
- 2 jajci
- 40 g ostre moke
- 1 žlička gorčice
- kanček limonovega soka
- nastrgana lupina ½ neškropljene limone
- po pol žličke origana, rožmarina, timijana in šetraja
- ščepec muškatnega oreška
- bele drobtine za paniranje
- repično olje za cvrenje
smetanova remulada
- sol
- 1 jajce
- 100 g kisle smetane
- 5 žlic pinjenca
- 1 žlička ostre gorčice
- 1 manjša kisla kumarica
- 1 žlica kaper
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 1 žlička limonovega soka
- ščepec naribane lupinice neškropljene limone
- nepekoč čili v prahu
- kristalni sladkor
Postopek
Najprej pripravimo smetanovo remulado. Jajce v trdo skuhamo, ga oplaknemo z mrzlo vodo, olupimo in ohladimo. Kislo smetano gladko zmešamo s pinjencem in gorčico. Kislo kumarico in jajce narežemo na drobne kocke, kapre grobo narežemo. Vse sestavine damo v smetanovo zmes, začinimo s soljo, mletim čilijem in kristalnim sladkorjem, začinimo po okusu in postavimo na hladno.
Piščančje prsi operemo in osušimo, prečno narežemo na tri do štiri rezine ter solimo in popramo.
V posodi gladko zmešamo obe jajci, moko in gorčico; vse skupaj začinimo z limonovim sokom in lupinico, soljo, poprom, drobno nasekljanimi zelišči ter muškatnim oreškom. Drobtine damo v globok krožnik. Meso povaljamo v zeliščni panadi in drobtinah.
V ponvi segrejemo zadostno količino olja in kose mesa cvremo na obeh straneh 4 do 5 minut do zlatorjave barve; poberemo iz maščobe in dobro odcedimo na papirnatem prtiču. Ocvrto piščančje meso serviramo na krožnike ter ponudimo s smetanovo remulado in poljubno dušeno zelenjavo.