
Piščančje prsi v zeliščni panadi s smetanovo remulado
Piščančje prsi v zeliščni panadi s smetanovo remulado

Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože (po 120 g)
- poper
- 2 jajci
- 40 g ostre moke
- 1 žlička gorčice
- kanček limonovega soka
- nastrgana lupina ½ neškropljene limone
- po pol žličke origana, rožmarina, timijana in šetraja
- ščepec muškatnega oreška
- bele drobtine za paniranje
- repično olje za cvrenje
smetanova remulada
- sol
- 1 jajce
- 100 g kisle smetane
- 5 žlic pinjenca
- 1 žlička ostre gorčice
- 1 manjša kisla kumarica
- 1 žlica kaper
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 1 žlička limonovega soka
- ščepec naribane lupinice neškropljene limone
- nepekoč čili v prahu
- kristalni sladkor

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože (po 120 g)
- poper
- 2 jajci
- 40 g ostre moke
- 1 žlička gorčice
- kanček limonovega soka
- nastrgana lupina ½ neškropljene limone
- po pol žličke origana, rožmarina, timijana in šetraja
- ščepec muškatnega oreška
- bele drobtine za paniranje
- repično olje za cvrenje
smetanova remulada
- sol
- 1 jajce
- 100 g kisle smetane
- 5 žlic pinjenca
- 1 žlička ostre gorčice
- 1 manjša kisla kumarica
- 1 žlica kaper
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 1 žlička limonovega soka
- ščepec naribane lupinice neškropljene limone
- nepekoč čili v prahu
- kristalni sladkor
Postopek
Najprej pripravimo smetanovo remulado. Jajce v trdo skuhamo, ga oplaknemo z mrzlo vodo, olupimo in ohladimo. Kislo smetano gladko zmešamo s pinjencem in gorčico. Kislo kumarico in jajce narežemo na drobne kocke, kapre grobo narežemo. Vse sestavine damo v smetanovo zmes, začinimo s soljo, mletim čilijem in kristalnim sladkorjem, začinimo po okusu in postavimo na hladno.
Piščančje prsi operemo in osušimo, prečno narežemo na tri do štiri rezine ter solimo in popramo.
V posodi gladko zmešamo obe jajci, moko in gorčico; vse skupaj začinimo z limonovim sokom in lupinico, soljo, poprom, drobno nasekljanimi zelišči ter muškatnim oreškom. Drobtine damo v globok krožnik. Meso povaljamo v zeliščni panadi in drobtinah.
V ponvi segrejemo zadostno količino olja in kose mesa cvremo na obeh straneh 4 do 5 minut do zlatorjave barve; poberemo iz maščobe in dobro odcedimo na papirnatem prtiču. Ocvrto piščančje meso serviramo na krožnike ter ponudimo s smetanovo remulado in poljubno dušeno zelenjavo.