
Kolerabna juha z ingverjem
Kolerabna juha z ingverjem

Sestavine
- 2 šalotki
- ½ stroka česna
- 1 žlica masla
- pribl. 600 g rumene kolerabe
- 1 žlica naribanega ingverja
- 5 dl goveje jušne osnove
- 2,5 dl sladke smetane
- 0,5 dl suhega vermuta
- sol
- poper

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 2 šalotki
- ½ stroka česna
- 1 žlica masla
- pribl. 600 g rumene kolerabe
- 1 žlica naribanega ingverja
- 5 dl goveje jušne osnove
- 2,5 dl sladke smetane
- 0,5 dl suhega vermuta
- sol
- poper
Postopek
Šalotko in česen olupimo, nasekljamo, nato pa v primerno veliki kozici na maslu steklasto prepražimo. Rumeno kolerabo očistimo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Ingver olupimo in drobno naribamo; nekaj ga prihranimo za okras. Kolerabo in ingver dodamo v kozico k šalotki in česnu, zalijemo z vinom in vermutom ter dolijemo govejo jušno osnovo. Začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj kuhljamo približno 20 minut.
Sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi gosto cedilo. Sladko smetano rahlo stepemo z metlico za sneg in vmešamo v juho, ki jo lahko po želji še dodatno začinimo. Vročo kolerabno juho nalijemo v globoke krožnike, okrasimo z naribanim ingverjem in takoj ponudimo.