Kaj boste skuhali danes?
Kolerabna juha z ingverjem
Kolerabna juha z ingverjem
Sestavine
- 2 šalotki
- ½ stroka česna
- 1 žlica masla
- pribl. 600 g rumene kolerabe
- 1 žlica naribanega ingverja
- 5 dl goveje jušne osnove
- 2,5 dl sladke smetane
- 0,5 dl suhega vermuta
- sol
- poper
Pica, ki je obnorela svet: hitro, beljakovinsko in noro okusno
Sveži zrnati sir je v zadnjem času postal eden izmed najbolj priljubljenih živil. Razlogov, zakaj, je veliko. Danes iz njega pripravljamo 'cottage cheese' pico.
Hitra večerja na žlico, ki ne obteži želodca
Barvita paradižnikova juha s testeninami in čičerko je vse, kar si želimo ob zaključku napornega dne.
Piškoti, ki so tako slastni, da bodo izginili v hipu
Piškoti z belo čokolado in brusnicami so med najbolj priljubljenimi recepti za praznične slaščice. Preverite, kaj lahko naredite, da jih ne bo prehitro zmanjkalo.
Sestavine
- 2 šalotki
- ½ stroka česna
- 1 žlica masla
- pribl. 600 g rumene kolerabe
- 1 žlica naribanega ingverja
- 5 dl goveje jušne osnove
- 2,5 dl sladke smetane
- 0,5 dl suhega vermuta
- sol
- poper
Postopek
Šalotko in česen olupimo, nasekljamo, nato pa v primerno veliki kozici na maslu steklasto prepražimo. Rumeno kolerabo očistimo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Ingver olupimo in drobno naribamo; nekaj ga prihranimo za okras. Kolerabo in ingver dodamo v kozico k šalotki in česnu, zalijemo z vinom in vermutom ter dolijemo govejo jušno osnovo. Začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj kuhljamo približno 20 minut.
Sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi gosto cedilo. Sladko smetano rahlo stepemo z metlico za sneg in vmešamo v juho, ki jo lahko po želji še dodatno začinimo. Vročo kolerabno juho nalijemo v globoke krožnike, okrasimo z naribanim ingverjem in takoj ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zakrpana pita z jagodami in kosmuljami
Velikonočni okraski iz testa za pico
Recept, s katerim boste zaposlili otroke pa še okrasili hišo.
Bučni kolački z rozinami
Slastni kolački, za katere vam ne bodo verjeli, da se notri skriva buča!