© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kolerabna juha z ingverjem

Kolerabna juha z ingverjem

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kolerabna-juha-z-ingverjem_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 šalotki
  • ½ stroka česna
  • 1 žlica masla
  • pribl. 600 g rumene kolerabe
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • 5 dl goveje jušne osnove
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 0,5 dl suhega vermuta
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 2 šalotki
  • ½ stroka česna
  • 1 žlica masla
  • pribl. 600 g rumene kolerabe
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • 5 dl goveje jušne osnove
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 0,5 dl suhega vermuta
  • sol
  • poper

Postopek

1

Šalotko in česen olupimo, nasekljamo, nato pa v primerno veliki kozici na maslu steklasto prepražimo. Rumeno kolerabo očistimo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Ingver olupimo in drobno naribamo; nekaj ga prihranimo za okras. Kolerabo in ingver dodamo v kozico k šalotki in česnu, zalijemo z vinom in vermutom ter dolijemo govejo jušno osnovo. Začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj kuhljamo približno 20 minut.

2

Sestavine zmešamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi gosto cedilo. Sladko smetano rahlo stepemo z metlico za sneg in vmešamo v juho, ki jo lahko po želji še dodatno začinimo. Vročo kolerabno juho nalijemo v globoke krožnike, okrasimo z naribanim ingverjem in takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.