Kaj boste skuhali danes?
Kokosovo-limetina pita brez peke
Kokosovo-limetina pita brez peke
Sestavine
piškotna osnova
- 225 g piškotov spekulas
- 85 g stopljenega masla
nadev
- 6 velikih bio limet
- 400 g kondenziranega mleka
- 3,2 dl kokosove smetane
- 1 dl sladke smetane
ko postrežemo
- 2 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
- kokosov čips za posip
Praznične decembrske jedi z božanskimi vonjavami in okus
Praznične jedi naj ostanejo domače, a z dodatkom pravih začimb dobijo novo toplino. Katere dišave ogrejejo telo in praznično mizo?
Tako bo pečenka pečena enakomerno (video)
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko in se enakomerno speče, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Top praznične sladice brez mlečnih izdelkov in jajc
Veganske praznične sladice brez masla, smetane, mleka in jajc: odlični preizkušeni recepti za goste, ki jedo vegansko ali se izogibajo mlečnim izdelkom in jajcem.
Sestavine
piškotna osnova
- 225 g piškotov spekulas
- 85 g stopljenega masla
nadev
- 6 velikih bio limet
- 400 g kondenziranega mleka
- 3,2 dl kokosove smetane
- 1 dl sladke smetane
ko postrežemo
- 2 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja v prahu
- kokosov čips za posip
Postopek
V multipraktiku piškote zmeljemo v fine drobtine. Dodamo maslo in še enkrat na hitro premešamo. Mešanico stresemo v model za pite premera 22 cm z valovitim robom. Z žlico jo močno pritisnemo ob dno in obod v enakomerni plasti. V njej ne sme biti razpok, sicer bo nadev odtekal iz pite. Za 10 minut postavimo v hladilnik.
Limetino lupinico naribamo, sok iztisnemo (potrebujemo ga približno 2 dl). V veliki kozici z metlico zmešamo lupinico, sok, kondenzirano mleko, kokosovo in sladko smetano. Pri srednji do visoki temperaturi mešanico segrejemo do vrenja. 4 minute naj živahno vre, nato model vzamemo iz hladilnika in mešanico vlijemo na piškotno osnovo. Pito pazljivo damo nazaj v hladilnik za vsaj 4 ure oziroma toliko časa, da se nadev učvrsti.
Pred postrežbo rahlo stepemo smetano in sladkor v prahu. Naložimo jo na sredino pite in razmažemo proti robovom. Kokosov čips popražimo v suhi ponvici, da ponekod dobi svetlo rjavo barvo. Potresemo ga po smetani in postrežemo. Pito v hladilniku lahko hranimo 2 dni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kolač z marmelado iz črnega ribeza
Trska s paradižnikom in baziliko
Pečene bučke s pinjolami in feto
Piškoti Kissinger z belo čokolado, lešniki in malinami
Klasične rezine Kissinger smo tokrat pripravili brez dodatnega sladkorja