© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosovo-limetina pita brez peke

Kokosovo-limetina pita brez peke

Čas priprave 40 min + 4 ure za hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 6–8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kokosovo-limetina pita brez peke

Sestavine

piškotna osnova

  • 225 g piškotov spekulas
  • 85 g stopljenega masla

nadev

  • 6 velikih bio limet
  • 400 g kondenziranega mleka
  • 3,2 dl kokosove smetane
  • 1 dl sladke smetane

ko postrežemo

  • 2 dl sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • kokosov čips za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

piškotna osnova

  • 225 g piškotov spekulas
  • 85 g stopljenega masla

nadev

  • 6 velikih bio limet
  • 400 g kondenziranega mleka
  • 3,2 dl kokosove smetane
  • 1 dl sladke smetane

ko postrežemo

  • 2 dl sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • kokosov čips za posip

Postopek

1

V multipraktiku piškote zmeljemo v fine drobtine. Dodamo maslo in še enkrat na hitro premešamo. Mešanico stresemo v model za pite premera 22 cm z valovitim robom. Z žlico jo močno pritisnemo ob dno in obod v enakomerni plasti. V njej ne sme biti razpok, sicer bo nadev odtekal iz pite. Za 10 minut postavimo v hladilnik.

2

Limetino lupinico naribamo, sok iztisnemo (potrebujemo ga približno 2 dl). V veliki kozici z metlico zmešamo lupinico, sok, kondenzirano mleko, kokosovo in sladko smetano. Pri srednji do visoki temperaturi mešanico segrejemo do vrenja. 4 minute naj živahno vre, nato model vzamemo iz hladilnika in mešanico vlijemo na piškotno osnovo. Pito pazljivo damo nazaj v hladilnik za vsaj 4 ure oziroma toliko časa, da se nadev učvrsti.

3

Pred postrežbo rahlo stepemo smetano in sladkor v prahu. Naložimo jo na sredino pite in razmažemo proti robovom. Kokosov čips popražimo v suhi ponvici, da ponekod dobi svetlo rjavo barvo. Potresemo ga po smetani in postrežemo. Pito v hladilniku lahko hranimo 2 dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.