Kaj boste skuhali danes?
Piščančje kračice s slanino
Piščančje kračice s slanino
    Sestavine
- 12 piščančjih kračic
 - 12 rezin slanine
 - sok 1 limone
 - 2 stroka česna
 - sol
 - hrustljava bagetka in limonovi krhlji, ko postrežemo
 
        
            
            Tako se skuha prava domača jota po starem receptu
Jota je prima jed na žlico, ki še posebno tekne pozimi. In čeprav ji pravimo enolončnica, jo pravzaprav kuhamo v treh loncih.
        
            
            Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
        
            
            Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Sestavine
- 12 piščančjih kračic
 - 12 rezin slanine
 - sok 1 limone
 - 2 stroka česna
 - sol
 - hrustljava bagetka in limonovi krhlji, ko postrežemo
 
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo, stremo in ga zmešamo z limonovim sokom in soljo. Piščančje kračice nekajkrat zarežemo z ostrim nožem in pokapljamo s polovico limonovega soka s česnom. Ovijemo jih v slanino in v eni vrsti položimo na pekač. Pokapljamo jih s preostalim limonovim sokom s česnom.
Kračice pečemo 40 do 45 minut. Če želimo res hrustljavo pečeno slanino, kračice na koncu zapečemo pod žarom v pečici. Postrežemo tople s krhljem limone in hrustljavim kruhom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bananin kolač z datlji, orehi in medenim oblivom
Ko boste poskusili ta šarkelj, bodo datlji postali del obvezne opreme za peko slaščic.