Kaj boste skuhali danes?
Enostavna piščančja tagina
Enostavna piščančja tagina
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 piščančjih stegen brez kosti in kože
- 1 nasekljana čebula
- 2 žlički sveže naribanega ingverja
- ščepec žafrana ali kurkume
- 1 žlica medu
- 400 g korenja
- manjši šopek peteršilja
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Dišali bodo najboljši kruh, fokača in pica
V Ljubljani bodo ob bogatem spremljevalnem programu razglasili NAJ FALA KRUH v treh kategorijah.
Recept, ki navdušuje splet: preprosti in neverjetno sočni browniji
Če obožujete sladice, ki združujejo čokoladno razkošje in kremasto nežnost, boste te rdeče žametne brownije naravnost oboževali.
Ko boste preizkusili tega, boste pozabili na klasičen pečen krompir
Preprost recept za hrustljav krompir, prilagojen čisto vsakemu okusu – nadevan krompir v srajčki (jacket potato) je britanska ikona, ki je prepričala jedce po vsem svetu.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 piščančjih stegen brez kosti in kože
- 1 nasekljana čebula
- 2 žlički sveže naribanega ingverja
- ščepec žafrana ali kurkume
- 1 žlica medu
- 400 g korenja
- manjši šopek peteršilja
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
V veliki ponvi s pokrovom segrejemo olje in na njem opečemo piščanca, da se malo obarva. Dodamo čebulo in ingver ter pražimo še 2 minuti.
Zalijemo z 1,5 dl vode, dodamo žafran ali kurkumo, med in na palčke narezano korenje. Začinimo s soljo in poprom ter vse dobro premešamo, zavremo, pokrijemo in kuhljamo 30 minut, da se piščanec skuha in zmehča. Nato ponev odkrijemo, temperaturo povišamo in kuhamo še 5 minut, da omaka malo povre. Jed posujemo z grobo nasekljanim peteršiljem in postrežemo s krhlji limone, da jo lahko po želji pokapamo.
Nasvet
Namesto stegen lahko pri tej jedi uporabimo tudi piščančje prsi. Prerežemo jih na pol in kuhamo 15 minut.
Nasvet
Tagina (tagine ali tajine) je tradicionalna berberska posoda za kuhanje, ki je postala sinonim za maroško kuhinjo. Prvotno je to glinena posoda, posebej prirejena za dolgotrajno kuhanje na oglju ali zemeljskem ognjišču. Tako se imenujeta posoda in jed, skuhana v njej.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Topla solata iz mladega krompirja, slanine in modrega sira
Modri sir, šampinjoni in solata lahko iz mladega krompirja, ki smo ga vajeni v vlogi priloge, naredijo izjemno glavno jed.