© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Enostavna piščančja tagina

Enostavna piščančja tagina

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
enostavna piscancja tagina

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 1 nasekljana čebula
  • 2 žlički sveže naribanega ingverja
  • ščepec žafrana ali kurkume
  • 1 žlica medu
  • 400 g korenja
  • manjši šopek peteršilja
  • sol
  • poper
  • krhlji limone, ko postrežemo

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 1 nasekljana čebula
  • 2 žlički sveže naribanega ingverja
  • ščepec žafrana ali kurkume
  • 1 žlica medu
  • 400 g korenja
  • manjši šopek peteršilja
  • sol
  • poper
  • krhlji limone, ko postrežemo

Postopek

1

V veliki ponvi s pokrovom segrejemo olje in na njem opečemo piščanca, da se malo obarva. Dodamo čebulo in ingver ter pražimo še 2 minuti.

2

Zalijemo z 1,5 dl vode, dodamo žafran ali kurkumo, med in na palčke narezano korenje. Začinimo s soljo in poprom ter vse dobro premešamo, zavremo, pokrijemo in kuhljamo 30 minut, da se piščanec skuha in zmehča. Nato ponev odkrijemo, temperaturo povišamo in kuhamo še 5 minut, da omaka malo povre. Jed posujemo z grobo nasekljanim peteršiljem in postrežemo s krhlji limone, da jo lahko po želji pokapamo.

Nasvet

Namesto stegen lahko pri tej jedi uporabimo tudi piščančje prsi. Prerežemo jih na pol in kuhamo 15 minut.

Nasvet

Tagina (tagine ali tajine) je tradicionalna berberska posoda za kuhanje, ki je postala sinonim za maroško kuhinjo. Prvotno je to glinena posoda, posebej prirejena za dolgotrajno kuhanje na oglju ali zemeljskem ognjišču. Tako se imenujeta posoda in jed, skuhana v njej.

Priljubljeni recepti

Brezalkoholni mohito s klementino

Prava poslastica za vse ljubitelje moktajlov

5 min
Enostavno

Jogurtova kupica s sadjem

Ideja za zdravo malico v šoli.

5 min
Enostavno

Solata z avokadom in rdečimi krutoni

Solata, ki ne zahteva veliko dela.

30 min
Enostavno

Pita Mont Blanc (s kostanjevo kremo in španskimi vetrci)

Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh

2 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.