
Kaj boste skuhali danes?
Enostavna piščančja tagina
Enostavna piščančja tagina

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 piščančjih stegen brez kosti in kože
- 1 nasekljana čebula
- 2 žlički sveže naribanega ingverja
- ščepec žafrana ali kurkume
- 1 žlica medu
- 400 g korenja
- manjši šopek peteršilja
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo

5 najboljših receptov za kremno bučno juho
Bučna juha je jesenska klasika: topla, kremasta in polna okusa. Spoznajte trike za pripravo ter poskusite naše najljubše različice receptov.

Kosilo v hipu: Omake za testenine, ki jih pripravite v 20 minutah
Medtem ko zavrete vodo in skuhate testenine, bo omaka že na mizi. Odkrijte devet hitrih receptov za slastno kosilo v 20 minutah.

Poezija: Ko paniran file vpije limonino omako
Nekatere stvari so si preprosto usojene. V kulinariki sta zame odličen primer tega piščanec in limona. Neverjetno, kako se ujameta in dvigneta jed na neko drugo raven.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 piščančjih stegen brez kosti in kože
- 1 nasekljana čebula
- 2 žlički sveže naribanega ingverja
- ščepec žafrana ali kurkume
- 1 žlica medu
- 400 g korenja
- manjši šopek peteršilja
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
V veliki ponvi s pokrovom segrejemo olje in na njem opečemo piščanca, da se malo obarva. Dodamo čebulo in ingver ter pražimo še 2 minuti.
Zalijemo z 1,5 dl vode, dodamo žafran ali kurkumo, med in na palčke narezano korenje. Začinimo s soljo in poprom ter vse dobro premešamo, zavremo, pokrijemo in kuhljamo 30 minut, da se piščanec skuha in zmehča. Nato ponev odkrijemo, temperaturo povišamo in kuhamo še 5 minut, da omaka malo povre. Jed posujemo z grobo nasekljanim peteršiljem in postrežemo s krhlji limone, da jo lahko po želji pokapamo.
Nasvet
Namesto stegen lahko pri tej jedi uporabimo tudi piščančje prsi. Prerežemo jih na pol in kuhamo 15 minut.
Nasvet
Tagina (tagine ali tajine) je tradicionalna berberska posoda za kuhanje, ki je postala sinonim za maroško kuhinjo. Prvotno je to glinena posoda, posebej prirejena za dolgotrajno kuhanje na oglju ali zemeljskem ognjišču. Tako se imenujeta posoda in jed, skuhana v njej.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Počasi pečene bučke s koromačem in testeninskim rižkom
Ko imate več časa, skuhajte to slastno jed!
Piščanec v hrustljavi česnovi skorjici
Hrustljavo zapečen piščanec kot ga še ne poznate