© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pirina solata s pečenim korenjem in sirom feta

Odlična in zdrava – če je kaj ostane, boste naslednji dan v službi imeli tudi odlično malico.

Pirina solata s pečenim korenjem in sirom feta

Odlična in zdrava – če je kaj ostane, boste naslednji dan v službi imeli tudi odlično malico.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pirina-solata-s-pecenim-korenjem-in-sirom-feta_558x620_acf_cropped

Lahka in hranljiva in solata je odlična tudi za kosilo v službi.

Sestavine

  • 500 g korenja
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 200 g pire
  • 100 g mlade špinače
  • 50 g sira feta

preliv

  • sol
  • poper
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica medu
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička sladke mlete paprike
  • pest nasekljanega peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g korenja
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 200 g pire
  • 100 g mlade špinače
  • 50 g sira feta

preliv

  • sol
  • poper
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica medu
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1 žlička sladke mlete paprike
  • pest nasekljanega peteršilja

Postopek

1

Piro skuhamo po navodilih proizvajalca. Pečico segrejemo na 190 °C. Korenje razpolovimo ali ga narežemo na četrtine (minikorenček lahko pustimo cel), čebuli pa razrežemo na štiri dele. Korenje in čebulo položimo v pekač, ju pokapamo z oljem in dobro začinimo. Pečemo 25 minut.

2

Kuhano piro odcedimo in stresemo v skledo. Česen nasekljamo. Sestavine za preliv zmešamo z žlico vode in začinimo. Polovico preliva vmešamo v toplo piro.

3

Ko je zelenjava pečena, jo prelijemo s preostalim prelivom in dobro premešamo. Vmešamo jo v piro, dodamo mlado špinačo in po vrhu nadrobimo še sir feta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.