Kaj boste skuhali danes?
Pirina solata s pečenim korenjem in sirom feta
Odlična in zdrava – če je kaj ostane, boste naslednji dan v službi imeli tudi odlično malico.
Pirina solata s pečenim korenjem in sirom feta
Odlična in zdrava – če je kaj ostane, boste naslednji dan v službi imeli tudi odlično malico.
Lahka in hranljiva in solata je odlična tudi za kosilo v službi.
Sestavine
- 500 g korenja
- 2 rdeči čebuli
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 200 g pire
- 100 g mlade špinače
- 50 g sira feta
preliv
- sol
- poper
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica medu
- 2 stroka česna
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička sladke mlete paprike
- pest nasekljanega peteršilja
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 500 g korenja
- 2 rdeči čebuli
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 200 g pire
- 100 g mlade špinače
- 50 g sira feta
preliv
- sol
- poper
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica medu
- 2 stroka česna
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička sladke mlete paprike
- pest nasekljanega peteršilja
Postopek
Piro skuhamo po navodilih proizvajalca. Pečico segrejemo na 190 °C. Korenje razpolovimo ali ga narežemo na četrtine (minikorenček lahko pustimo cel), čebuli pa razrežemo na štiri dele. Korenje in čebulo položimo v pekač, ju pokapamo z oljem in dobro začinimo. Pečemo 25 minut.
Kuhano piro odcedimo in stresemo v skledo. Česen nasekljamo. Sestavine za preliv zmešamo z žlico vode in začinimo. Polovico preliva vmešamo v toplo piro.
Ko je zelenjava pečena, jo prelijemo s preostalim prelivom in dobro premešamo. Vmešamo jo v piro, dodamo mlado špinačo in po vrhu nadrobimo še sir feta.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s pečeno zelenjavo in kuskusom
Trska s paradižnikom in baziliko
Solata s hruško, datlji in orehi ter prelivom iz sira z modro plesnijo
Prvovrstna ideja za predjed ali solato za božični meni.