Kaj boste skuhali danes?
Pirina solata s pečenim korenjem in sirom feta
Odlična in zdrava – če je kaj ostane, boste naslednji dan v službi imeli tudi odlično malico.
Pirina solata s pečenim korenjem in sirom feta
Odlična in zdrava – če je kaj ostane, boste naslednji dan v službi imeli tudi odlično malico.
Lahka in hranljiva in solata je odlična tudi za kosilo v službi.
Sestavine
- 500 g korenja
- 2 rdeči čebuli
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 200 g pire
- 100 g mlade špinače
- 50 g sira feta
preliv
- sol
- poper
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica medu
- 2 stroka česna
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička sladke mlete paprike
- pest nasekljanega peteršilja
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 500 g korenja
- 2 rdeči čebuli
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 200 g pire
- 100 g mlade špinače
- 50 g sira feta
preliv
- sol
- poper
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica medu
- 2 stroka česna
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlička sladke mlete paprike
- pest nasekljanega peteršilja
Postopek
Piro skuhamo po navodilih proizvajalca. Pečico segrejemo na 190 °C. Korenje razpolovimo ali ga narežemo na četrtine (minikorenček lahko pustimo cel), čebuli pa razrežemo na štiri dele. Korenje in čebulo položimo v pekač, ju pokapamo z oljem in dobro začinimo. Pečemo 25 minut.
Kuhano piro odcedimo in stresemo v skledo. Česen nasekljamo. Sestavine za preliv zmešamo z žlico vode in začinimo. Polovico preliva vmešamo v toplo piro.
Ko je zelenjava pečena, jo prelijemo s preostalim prelivom in dobro premešamo. Vmešamo jo v piro, dodamo mlado špinačo in po vrhu nadrobimo še sir feta.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pražen sladki krompir in brstični ohrovt s poširanimi jajci
Odličen in nasiten vegi obrok, ki ga popestrijo poširana jajca