Kaj boste skuhali danes?
Lečna solata s pečenim korenjem in feto
Lečna solata s pečenim korenjem in feto
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 500 g olupljenega korenja
- 1 žlica tekočega medu
- 250 g kuhane puyske leče
- 1 rdeča čebula
- sok ½ limone
- velika pest metinih listov
- 100 g motovilca
- 80 g sira feta
- sol
- sveže mleti poper
Te cheescake za praznična druženja lahko pripravite vnaprej
Za sezono prazničnih druženj smo pripravili šopek receptov za čudovite cheesecake, ki jih lahko pripravimo vnaprej in brez kompliciranja.
Kruh, ki bo na vrata privabil še sosede
Kako lepo je, ko na hladen dan zadiši po sveže pečenem kruhu. Zaradi buče in zimskih začimb pa bo ta kruh tako aromatičen, da se bodo na vratih hitro oglasili še sosedi.
Kakijeva marmelada: tako dobra, da jo boste jedli kar z žličko
Imamo recept za odlično kakijevo marmelado, v kateri boste uživali vso zimo. Uporabite jo za palačinke, pite, preproste biskvite, cheesecake in panakoto.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 500 g olupljenega korenja
- 1 žlica tekočega medu
- 250 g kuhane puyske leče
- 1 rdeča čebula
- sok ½ limone
- velika pest metinih listov
- 100 g motovilca
- 80 g sira feta
- sol
- sveže mleti poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Korenje narežemo na palčke in jih v nizkem pekaču zmešamo z žlico olja, kuminovimi semeni in nekaj soli in popra. Pečemo jih 25 minut in med peko enkrat obrnemo. Pokapljamo jih z medom, premešamo in pečemo še 5 minut.
Medtem pripravimo lečo. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Kuhano lečo na nizkem ognju nežno segrejemo skupaj s čebulo, limonovim sokom in preostalim oljem. Solimo, popramo in pustimo, da se nekoliko ohladi, medtem ko se dokončuje korenje.
V lečo vmešamo meto in motovilec, jo obložimo s toplim začinjenim korenjem in posujemo z zdrobljeno feto.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pogača s karamelizirano čebulo
Mehka temna čokoladna torta
Rezanci s kremno omako iz jurčkov
Po napornem dnevu v službi, so ti rezanci odlična izbira za kosilo.