© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lečna solata s pečenim korenjem in feto

Lečna solata s pečenim korenjem in feto

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
puy lentil spiced roast carrot and feta salad

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
  • 500 g olupljenega korenja
  • 1 žlica tekočega medu
  • 250 g kuhane puyske leče
  • 1 rdeča čebula
  • sok ½ limone
  • velika pest metinih listov
  • 100 g motovilca
  • 80 g sira feta
  • sol
  • sveže mleti poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
  • 500 g olupljenega korenja
  • 1 žlica tekočega medu
  • 250 g kuhane puyske leče
  • 1 rdeča čebula
  • sok ½ limone
  • velika pest metinih listov
  • 100 g motovilca
  • 80 g sira feta
  • sol
  • sveže mleti poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Korenje narežemo na palčke in jih v nizkem pekaču zmešamo z žlico olja, kuminovimi semeni in nekaj soli in popra. Pečemo jih 25 minut in med peko enkrat obrnemo. Pokapljamo jih z medom, premešamo in pečemo še 5 minut.

2

Medtem pripravimo lečo. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Kuhano lečo na nizkem ognju nežno segrejemo skupaj s čebulo, limonovim sokom in preostalim oljem. Solimo, popramo in pustimo, da se nekoliko ohladi, medtem ko se dokončuje korenje.

3

V lečo vmešamo meto in motovilec, jo obložimo s toplim začinjenim korenjem in posujemo z zdrobljeno feto.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.