
Lečna solata s pečenim korenjem in feto
Lečna solata s pečenim korenjem in feto

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 500 g olupljenega korenja
- 1 žlica tekočega medu
- 250 g kuhane puyske leče
- 1 rdeča čebula
- sok ½ limone
- velika pest metinih listov
- 100 g motovilca
- 80 g sira feta
- sol
- sveže mleti poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica semen kumina (orientalske kumine)
- 500 g olupljenega korenja
- 1 žlica tekočega medu
- 250 g kuhane puyske leče
- 1 rdeča čebula
- sok ½ limone
- velika pest metinih listov
- 100 g motovilca
- 80 g sira feta
- sol
- sveže mleti poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Korenje narežemo na palčke in jih v nizkem pekaču zmešamo z žlico olja, kuminovimi semeni in nekaj soli in popra. Pečemo jih 25 minut in med peko enkrat obrnemo. Pokapljamo jih z medom, premešamo in pečemo še 5 minut.
Medtem pripravimo lečo. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Kuhano lečo na nizkem ognju nežno segrejemo skupaj s čebulo, limonovim sokom in preostalim oljem. Solimo, popramo in pustimo, da se nekoliko ohladi, medtem ko se dokončuje korenje.
V lečo vmešamo meto in motovilec, jo obložimo s toplim začinjenim korenjem in posujemo z zdrobljeno feto.