© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dušeno rdeče zelje z jabolki

Dušeno rdeče zelje z jabolki

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pocasi pecena svinjska potrebusina

Sestavine

  • 3 čebule
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 jabolka
  • 1 velika glava rdečega zelja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 dl rdečega vinskega kisa
  • sol
  • poper
Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 čebule
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 jabolka
  • 1 velika glava rdečega zelja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 dl rdečega vinskega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo razpolovimo, olupimo in jo narežemo na rezance, nato jo popražimo v kozici na olju, da se zmehča. Dodamo olupljena in grobo narezana jabolka in naribano zelje. Solimo, popramo, pokrijemo s pokrovko in pri zmerni temperaturi dušimo 1 uro oziroma tako dolgo, da se zelje zmehča. Medtem po potrebi dodajamo po malo vode. Ko je zelje mehko, vmešamo sladkor in kis ter odkrito kuhamo še 10 minut, da tekočina povre. Začinimo po okusu in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.