© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dušeno rdeče zelje z jabolki

Dušeno rdeče zelje z jabolki

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pocasi pecena svinjska potrebusina

Sestavine

  • 3 čebule
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 jabolka
  • 1 velika glava rdečega zelja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 dl rdečega vinskega kisa
  • sol
  • poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 3 čebule
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 jabolka
  • 1 velika glava rdečega zelja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 dl rdečega vinskega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo razpolovimo, olupimo in jo narežemo na rezance, nato jo popražimo v kozici na olju, da se zmehča. Dodamo olupljena in grobo narezana jabolka in naribano zelje. Solimo, popramo, pokrijemo s pokrovko in pri zmerni temperaturi dušimo 1 uro oziroma tako dolgo, da se zelje zmehča. Medtem po potrebi dodajamo po malo vode. Ko je zelje mehko, vmešamo sladkor in kis ter odkrito kuhamo še 10 minut, da tekočina povre. Začinimo po okusu in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.