Kaj boste skuhali danes?
Pikantni tajski rezanci z rakci
Tajska klasika, ki ne razočara!
Pikantni tajski rezanci z rakci
Tajska klasika, ki ne razočara!
Sestavine
- 200 g tajskih riževih rezancev
- 1 žlica sezamovega olja
- 2 razžvrkljani jajci
- 1 drobno nasekljan rdeč čili
- za palec velik kos naribanega ingverja
- 450 g olupljenih kuhanih rakovih repkov
- 1 žlica sojine omake
- manjši šopek koriandra
- prgišče metinih listov
- lupina in sok 1 limete
- prgišče praženih arašidov
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 200 g tajskih riževih rezancev
- 1 žlica sezamovega olja
- 2 razžvrkljani jajci
- 1 drobno nasekljan rdeč čili
- za palec velik kos naribanega ingverja
- 450 g olupljenih kuhanih rakovih repkov
- 1 žlica sojine omake
- manjši šopek koriandra
- prgišče metinih listov
- lupina in sok 1 limete
- prgišče praženih arašidov
Postopek
Koriander in meto grobo nasekljamo. Prav tako nasekljamo arašide.
Rezance skuhamo po navodilih iz embalaže, jih odcedimo in shranimo na toplem. V večji ponvi segrejemo olje in nanj vlijemo jajca. Ponev zavrtimo, da iz jajc naredimo tanko omleto. Pečemo jo kakšno minuto ali dve, nato jo obrnemo in pečemo še eno minuto. Stresemo jo iz ponve in narežemo na tanke trakove.
V ponev damo čili in ingver ter pražimo minuto do dve, nato dodamo rezance, rakce in omleto. Dodamo sojino omako in pražimo kakšno minuto. Dodamo še sesekljana zelišča in limetino lupinico, prelijemo z limetinim sokom in premešamo. Posujemo s sesekljanimi arašidi in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Škampi na buzaro "na belo"
Špagetni kolač s tremi siri
Grahova juha z meto
Meta je vsestransko zelišče, ki nas hladi ob vročih dneh. Posadite jo na vrtu ali si priskrbite lonček za okensko polico!