© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ajdova rulada po starem receptu

Ajdo lahko uživajo tudi tisti s celiakijo.

Ajdova rulada po starem receptu

Ajdo lahko uživajo tudi tisti s celiakijo.

Čas priprave 30 min + počivanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ajdova rulada

Sestavine

  • 5 jajc
  • 4 žlice vode
  • ščepec soli
  • 140 g drobnega kristalnega sladkorja
  • 100 g ajdove moke
  • 100 g naribane čokolade za kuhanje

nadev

  • 100 g ribezove marmelade
  • sok ½ limone
  • žilce ruma
  • sladkor v prahu za posip
sladkih5 bozicne-miske - full - 2.jpg

Božične miške, recept

Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.

Sestavine

  • 5 jajc
  • 4 žlice vode
  • ščepec soli
  • 140 g drobnega kristalnega sladkorja
  • 100 g ajdove moke
  • 100 g naribane čokolade za kuhanje

nadev

  • 100 g ribezove marmelade
  • sok ½ limone
  • žilce ruma
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake močno penasto zmešamo s 4 žlicami vroče vode, soljo in tretjino sladkorja. Beljake stepemo z ostalim sladkorjem v čvrst sneg in ga počasi in previdno vmešamo v rumenjakovo zmes. Nato vmešamo še moko in naribano čokolado. Pekač obložimo s papirjem za peko.

2

Maso enakomerno namažemo na papir in pečemo približno 15 minut. Na začetku pečenja pustimo pečico nekoliko odprto, da bo para lahko uhajala. Pečen ajdov biskvit zvrnemo na papir, ki smo ga posuli s sladkorjem v prahu, in z biskvita odstranimo papir za peko. Biskvit skupaj s papirjem zvijemo in pustimo, da se ohladi.

3

Marmelado zavremo z limonovim sokom in rumom. Rulado razvijemo in premažemo z marmelado, nato jo zvijemo in ovijemo s papirjem ter pustimo počivati 1 uro. Nato papir odstranimo, rulado potresemo s sladkorjem v prahu in razrežemo na rezine.

Priljubljeni recepti

Ocvrte kozice po cajunsko

Hrustljave kozice začinjene po cajunsko, da vas bo njihov okus premamil in navdušil. Čar tega recepta je tudi domača cajunska začimbna mešanica.

30 min
Enostavno

Svinjska pečenka v zeliščni skorjici z jabolčno omako

Nedeljska pečenka s pridihom jeseni. Sladica: jabolčna pita, seveda.

2 h
Enostavno

Polenta z gobami

Slastna polenta za glavno jed ali prilogo.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.