Kaj boste skuhali danes?
Telečji zrezki na žaru z zelenjavnim nadevom in motovilcem
Telečji zrezki na žaru z zelenjavnim nadevom in motovilcem
Sestavine
- 4 telečji zrezki (od stegna) po 150 g
- 1 korenček
- 1 rumena koleraba
- 1 krompir
- 1 mlada čebulica
- kuhano maslo ali olje za peko na žaru
solata
- sol
- poper
- 100 g motovilca
- 2 redkvici
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 4 žlice bučnega olja
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 4 telečji zrezki (od stegna) po 150 g
- 1 korenček
- 1 rumena koleraba
- 1 krompir
- 1 mlada čebulica
- kuhano maslo ali olje za peko na žaru
solata
- sol
- poper
- 100 g motovilca
- 2 redkvici
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 4 žlice bučnega olja
Postopek
Zrezke potolčemo ter na eni strani začinimo s soljo in poprom. Zelenjavo operemo, očistimo in olupimo ter vzdolžno narežemo najprej na tanke rezine, potem pa na ozke trakove. Zelenjavne trakove previdno premešamo in razporedimo po začinjeni strani zrezkov. Obložene zrezke preganemo in robove dobro stisnemo.
V ponvi za žar segrejemo malo kuhanega masla ali olja in zrezke na obeh straneh spečemo do lepe barve. K pečenim telečjim zrezkom z zelenjavnim nadevom ponudimo solato iz motovilca.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata z rukolo, kozicami in granatnim jabolkom
Rukola, kozice in granatno jabolko so odlična kombinacija okusov in tekstur
Karameliziran kruhov narastek s figami
Fin narastek za slovo od poletja (in starega kruha)