© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečji zrezki na žaru z zelenjavnim nadevom in motovilcem

Telečji zrezki na žaru z zelenjavnim nadevom in motovilcem

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Gegrillte Kalbsschnitzel mit Gemüsefülle und Vogerlsalat

Sestavine

  • 4 telečji zrezki (od stegna) po 150 g
  • 1 korenček
  • 1 rumena koleraba
  • 1 krompir
  • 1 mlada čebulica
  • kuhano maslo ali olje za peko na žaru

solata

  • sol
  • poper
  • 100 g motovilca
  • 2 redkvici
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 4 žlice bučnega olja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 telečji zrezki (od stegna) po 150 g
  • 1 korenček
  • 1 rumena koleraba
  • 1 krompir
  • 1 mlada čebulica
  • kuhano maslo ali olje za peko na žaru

solata

  • sol
  • poper
  • 100 g motovilca
  • 2 redkvici
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 4 žlice bučnega olja

Postopek

1

Zrezke potolčemo ter na eni strani začinimo s soljo in poprom. Zelenjavo operemo, očistimo in olupimo ter vzdolžno narežemo najprej na tanke rezine, potem pa na ozke trakove. Zelenjavne trakove previdno premešamo in razporedimo po začinjeni strani zrezkov. Obložene zrezke preganemo in robove dobro stisnemo.

2

V ponvi za žar segrejemo malo kuhanega masla ali olja in zrezke na obeh straneh spečemo do lepe barve. K pečenim telečjim zrezkom z zelenjavnim nadevom ponudimo solato iz motovilca.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.