© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Teletina s papriko

Teletina s papriko

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Thymian-FleischeinseitigProd. 5/022002 03 21

Sestavine

  • 600 g telečjega plečeta
  • sol
  • poper
  • 2 rdeči papriki
  • 2 čebuli
  • 4 kisle kumarice
  • šopek timijana
  • šopek peteršilja
  • 2,5 dl omake za pečenko ali krepke goveje juhe
  • 3 žlice olja
  • šilce konjaka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 600 g telečjega plečeta
  • sol
  • poper
  • 2 rdeči papriki
  • 2 čebuli
  • 4 kisle kumarice
  • šopek timijana
  • šopek peteršilja
  • 2,5 dl omake za pečenko ali krepke goveje juhe
  • 3 žlice olja
  • šilce konjaka

Postopek

1

Papriko operemo, razpolovimo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Kisle kumarice dobro odcedimo in tanko narežemo. Meso narežemo na tanke lističe ter začinimo s soljo in poprom. Zelišča operemo, dobro odcedimo in drobno nasekljamo.

2

V veliki ponvi segrejemo olje ter meso skupaj s čebulo lepo popečemo, zalijemo s konjakom in flambiramo (alkoholne hlape prižgemo z vžigalico). Nato dodamo papriko, kisle kumarice in zelišča. Vse skupaj malo prepražimo ter dolijemo omako za pečenko ali juho. V pokriti posodi počasi dušimo do mehkega. Jed po želji še malo solimo in popramo. Kot prilogo ponudimo zeliščne cmoke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.