Kaj boste skuhali danes?
Krompirjeva solata z zelišči
Krompirjeva solata z zelišči
Sestavine
- velik šopek bazilike
- velik šopek peteršilja
- 1 kg drobnega mladega krompirja
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 majhen strok česna
- sol
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Šest sočnih pečenk Wellington
Kombinacija sočnega kosa mesa in maslenega listnatega testa je zmeraj zmagovalna. Na način wellington pripravimo govedino, lahko pa tudi svinjino, perutnino in celo ribe.
Sestavine
- velik šopek bazilike
- velik šopek peteršilja
- 1 kg drobnega mladega krompirja
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 majhen strok česna
- sol
Postopek
V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo vržemo baziliko za 30 sekund oziroma dokler ne ovene, nato jo s penovko poberemo iz vode in damo na stran, da se malo ohladi. V vodo damo krompir (večje gomolje razpolovimo) in ga skuhamo do mehkega.
Medtem baziliko ožmemo nad koritom, nato jo damo v mešalnik skupaj z oljem, kisom, česnom in dobrim ščepom soli. Zmeljemo, da dobimo živo zeleno olje.
Krompir odcedimo in pustimo, da odpari. Peteršilj nasekljamo, ga dodamo h krompirju v servirno skledo, solimo in popramo. Dodamo bazilikino olje in dobro premešamo, da je krompir enakomerno obdan s prelivom. Solata se obdrži do dva dni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna rulada s kremnim sirom in sušenimi paradižniki
Začinjeni friandi
Friandi so mandljevi kolački, priljubljeni zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Mariniran rostbif na žaru
Šunka v testu
Šunka v testu je še ena velikonočna klasika, ki ne sme manjkati na praznični mizi.