© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeva solata z zelišči

Krompirjeva solata z zelišči

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–10 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
170330_BBC_GOOD_FOOD_JUNE_COVER__558x620_acf_cropped

Sestavine

  • velik šopek bazilike
  • velik šopek peteršilja
  • 1 kg drobnega mladega krompirja
  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 majhen strok česna
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • velik šopek bazilike
  • velik šopek peteršilja
  • 1 kg drobnega mladega krompirja
  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 majhen strok česna
  • sol

Postopek

1

V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo vržemo baziliko za 30 sekund oziroma dokler ne ovene, nato jo s penovko poberemo iz vode in damo na stran, da se malo ohladi. V vodo damo krompir (večje gomolje razpolovimo) in ga skuhamo do mehkega.

2

Medtem baziliko ožmemo nad koritom, nato jo damo v mešalnik skupaj z oljem, kisom, česnom in dobrim ščepom soli. Zmeljemo, da dobimo živo zeleno olje.

3

Krompir odcedimo in pustimo, da odpari. Peteršilj nasekljamo, ga dodamo h krompirju v servirno skledo, solimo in popramo. Dodamo bazilikino olje in dobro premešamo, da je krompir enakomerno obdan s prelivom. Solata se obdrži do dva dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.