
Kaj boste skuhali danes?
Krompirjeva solata z zelišči
Krompirjeva solata z zelišči

Sestavine
- velik šopek bazilike
- velik šopek peteršilja
- 1 kg drobnega mladega krompirja
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 majhen strok česna
- sol

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- velik šopek bazilike
- velik šopek peteršilja
- 1 kg drobnega mladega krompirja
- 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 1 majhen strok česna
- sol
Postopek
V velikem loncu zavremo osoljeno vodo, vanjo vržemo baziliko za 30 sekund oziroma dokler ne ovene, nato jo s penovko poberemo iz vode in damo na stran, da se malo ohladi. V vodo damo krompir (večje gomolje razpolovimo) in ga skuhamo do mehkega.
Medtem baziliko ožmemo nad koritom, nato jo damo v mešalnik skupaj z oljem, kisom, česnom in dobrim ščepom soli. Zmeljemo, da dobimo živo zeleno olje.
Krompir odcedimo in pustimo, da odpari. Peteršilj nasekljamo, ga dodamo h krompirju v servirno skledo, solimo in popramo. Dodamo bazilikino olje in dobro premešamo, da je krompir enakomerno obdan s prelivom. Solata se obdrži do dva dni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti