Kaj boste skuhali danes?
Pečeni kosmiči s kakavom in suhimi višnjami
Popolni pečeni kosmiči za še popolnejši začetek dneva
Pečeni kosmiči s kakavom in suhimi višnjami
Popolni pečeni kosmiči za še popolnejši začetek dneva
Sestavine
- 75 g suhih višenj (ali češenj)
- 1 žlica semen čija
- 5 dl lešnikovega napitka
- 200 g ovsenih kosmičev
- 3 žlice kakava v prahu
- 1 žlica kakavovih koščkov
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice medu ali agavinega sirupa
- 50 g lešnikov brez kožic
ko postrežemo
- jogurt
- nesladkan češnjev kompot (po želji)
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Bliža se martinovo: pripravite najboljše mlince
Kaj na krožnikih ne sme manjkati na martinovo? Mlinci, zabeljeni s sokom, ki se je nabral pri peki račke ali goske. Letos jih pripravite sami, tako bodo res najboljši.
Sestavine
- 75 g suhih višenj (ali češenj)
- 1 žlica semen čija
- 5 dl lešnikovega napitka
- 200 g ovsenih kosmičev
- 3 žlice kakava v prahu
- 1 žlica kakavovih koščkov
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 žlice medu ali agavinega sirupa
- 50 g lešnikov brez kožic
ko postrežemo
- jogurt
- nesladkan češnjev kompot (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Suhe višnje ali češnje prelijemo s kropom in pustimo 10 minut. Medtem semena čija zmešamo s 3 žlicami vroče vode.
Višnje ali češnje odcedimo in damo v veliko skledo, nato dodamo namočena semena čija in preostale sestavine razen lešnikov. Mešanico naložimo v pekač ali drugo nepregorno posodo in posujemo z lešniki. Pečemo 25 do 30 minut, da je mešanica v sredini zelo vroča. Postrežemo z jogurtom in po želji še s češnjevim kompotom.