
Kaj boste skuhali danes?
Granola s suhim sadjem in oreški
Za zdrav polnovreden zajtrk si pripravite to granolo
Granola s suhim sadjem in oreški
Za zdrav polnovreden zajtrk si pripravite to granolo

Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 1 zvrhano žličko cimeta
- 125 g mešanih oreškov in ščep soli
- 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
- 70 g javorovega sirupa
- 125 g mešanega suhega sadja

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 1 zvrhano žličko cimeta
- 125 g mešanih oreškov in ščep soli
- 75 g stopljenega masla ali kokosovega olja
- 70 g javorovega sirupa
- 125 g mešanega suhega sadja
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V velikem plitvem pekaču zmešamo ovsene kosmiče, cimet, oreščke in sol. Primešamo stopljeno maslo ali kokosovo olje in javorjev sirup. Postavimo v pečico za 35 do 40 minut ali toliko časa, da se mešanica zlato rjavo zapeče; na polovici peke jo pomešamo.
Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo suho sadje in shranimo. Postrežemo z mlekom, jogurtom ali posuto čez ovseno kašo.
Nasvet
Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.