© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeni kosmiči z borovnicami in oreški

Kosmiče si lahko pripravite že dan prej, da bo zajtrk naslednje jutro pripravljen v manj kot 5 minutah

Pečeni kosmiči z borovnicami in oreški

Kosmiče si lahko pripravite že dan prej, da bo zajtrk naslednje jutro pripravljen v manj kot 5 minutah

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pečeni kosmiči z borovnicami in oreški

Sestavine

  • 5 dl mandljevega napitka
  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlici mandljevega masla
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 1 majhna zrela banana
  • 1⁄2 žličke mandljevega ali 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome (po želji)
  • 450 g borovnic in še malo, ko postrežemo
  • 30 g neblanširanih mandljev

ko postrežemo

  • mleko ali jogurt
  • med
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 5 dl mandljevega napitka
  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlici mandljevega masla
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 1 majhna zrela banana
  • 1⁄2 žličke mandljevega ali 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome (po želji)
  • 450 g borovnic in še malo, ko postrežemo
  • 30 g neblanširanih mandljev

ko postrežemo

  • mleko ali jogurt
  • med

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Jajce razžvrkljamo, banano pretlačimo, mandlje grobo narežemo. Vse sestavine zmešamo v veliki skledi.

2

Mešanico predenemo v pekač ali drugo nepregorno posodo in jo pečemo 30 do 35 minut, da je v sredini zelo vroča. Postrežemo toplo z mlekom ali jogurtom in medom, po vrhu pa lahko posujemo še nekaj borovnic.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.