© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene paprike v solati

Pečene paprike v solati

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecene paprike v solati

Sestavine

  • 12 pečenih rdečih paprik (najboljša je sorta kozji rog)
  • 3 žlice olja
  • 2 žlici kisa
  • 5 strokov česna
  • majhen šopek peteršilja
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 12 pečenih rdečih paprik (najboljša je sorta kozji rog)
  • 3 žlice olja
  • 2 žlici kisa
  • 5 strokov česna
  • majhen šopek peteršilja
  • sol

Postopek

1

Olupljen česen in liste peteršilja drobno sesekljamo ter z mešamo. Pečene paprike olupimo in jih cele v plasteh zlagamo v skledo. Vsako plast rahlo solimo in potresemo z mešanico česna in peteršilja. Ko zložimo vse paprike jih polijemo s kisom, oljem in nekoliko tekočine, ki so jo paprike spustile, ko so se po peki hladile. Solato postavimo za nekaj ur na hladno, da se okusi prepojijo.

Najboljše pečene paprike

Pečena paprika je ena najbolj vsestranskih poletnih prilog. Narezana na fileje je imenitna v marinadi iz oljčnega olja, česna in peteršilja, lahko pa jo pripravimo tudi v solatah še z drugimi vrstami zelenjave, testeninami ali rižem … Če bi jo radi shranili za dlje časa, jo vložimo v kozarce s kisovo raztopino. Cele pečene paprike lahko tudi nadevamo, recimo z mešanico kajmaka, skute in pršuta. Ko lupimo paprike za nadevanje, pazimo, da ostanejo popolnoma cele, ne smemo jih prebosti, sicer bo iz njih stekel nadev. Recept, ki ga je za nas pripravil chef Bine Volčič, si lahko ogledate na tej povezavi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.