© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zapečen pire iz pastinaka in zelene

Zapečen pire iz pastinaka in zelene

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zapecen-pire-iz-pastinaka-in-zelene_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 600 g olupljenega pastinaka
  • 1 kg olupljenega gomolja zelene
  • 25 g masla
  • 4 žlice sladke smetane
  • sveže mleti muškatni orešek
  • 1 žlica nasekljanih žajbljevih listov
  • sol
  • 1 žlica oljčnega olja za pekač
  • maslo za pekač

obloga

  • 70 g krušne sredice od prejšnjega dne
  • 50 g naribanega parmezana
  • pest mandljevih lističev
  • 1 žlica oljčnega olja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 600 g olupljenega pastinaka
  • 1 kg olupljenega gomolja zelene
  • 25 g masla
  • 4 žlice sladke smetane
  • sveže mleti muškatni orešek
  • 1 žlica nasekljanih žajbljevih listov
  • sol
  • 1 žlica oljčnega olja za pekač
  • maslo za pekač

obloga

  • 70 g krušne sredice od prejšnjega dne
  • 50 g naribanega parmezana
  • pest mandljevih lističev
  • 1 žlica oljčnega olja

Postopek

1

Pastinak in zeleno narežemo na kocke. V vreli slani vodi kuhamo pastinak 2 minuti, nato dodamo zeleno in skupaj kuhamo še 8 minut. Korenovke odcedimo in pretlačimo z maslom in smetano. Po okusu solimo, začinimo z muškatnim oreškom in vmešamo žajbelj. Pire preložimo v pekač, premazan z oljem.

2

Pečico segrejemo na 190 °C. Kruh v sekljalniku zdrobimo v drobtine. Zmešamo jih s parmezanom, mandljevimi lističi in oljem. Zmes razporedimo po pireju in pečemo 25 do 30 minut, da površina postane hrustljava in zlato obarvana.

Nasvet

Pire lahko pripravimo en dan prej in ga naslednji dan le obložimo z drobtinami in spečemo. Lahko ga tudi zamrznemo za en mesec.

 

Nasvet

Recept se prileže kot priloga k zlato pečeni goski z omako iz jabolčnika, ki je odlična tudi za martinovo pojedino.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.