Kaj boste skuhali danes?
Panakota z rožmarinom in malinovim prelivom
Klasična panakota z osvežujočim prelivom
Panakota z rožmarinom in malinovim prelivom
Klasična panakota z osvežujočim prelivom
Sestavine
- 4,5 dl sladke smetane
- 4 dl mleka
- 1 žlička rožmarinovih lističev
- 4 lističi želatine
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
malinov preliv
- 500 g malin
- 25 g sladkorja v prahu
- 4–6 vršičkov rožmarinovih vejic
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 4,5 dl sladke smetane
- 4 dl mleka
- 1 žlička rožmarinovih lističev
- 4 lističi želatine
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
malinov preliv
- 500 g malin
- 25 g sladkorja v prahu
- 4–6 vršičkov rožmarinovih vejic
Postopek
Smetano, mleko in lističe rožmarina damo v kozico in počasi zavremo. Odstavimo in pustimo, da se zmes ohladi, rožmarin v smetani pa nekoliko zmečkamo, da odišavi smetano. Medtem namočimo želatino v hladni vodi, da se popolnoma zmehča.
V smetano vsujemo sladkor, jo ponovno segrejemo in mešamo, da se sladkor stopi. Nato jo precedimo v vrč, dodamo popolnoma ožeto želatino in spet mešamo, da se želatina v vroči tekočini raztopi. Smetano razdelimo v kozarce, pustimo, da se pol ure ohlaja na sobni temperaturi, nato pa jo postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur ali čez noč.
Polovico malin v kuhinjskem strojčku s sladkorjem v prahu zmešamo v gladko omako. Pretisnemo jo skozi gosto cedilo, jo po potrebi še malo sladkamo in vanjo vmešamo preostale maline. Pred postrežbo na panakoto z žlico naložimo nekaj omake in vsak kozarec okrasimo še z vršičkom rožmarinove vejice.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kolač z jagodičjem in kislo smetano
Solata iz divjega riža, koromača in pomaranč
Breskova pita iz listnatega testa z mandlji
Kombinacija breskev in mandljev je božanska!
Juha iz prekajene krače in suhega graha
Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.