Kaj boste skuhali danes?
Panakota z rožmarinom in malinovim prelivom
Klasična panakota z osvežujočim prelivom
Panakota z rožmarinom in malinovim prelivom
Klasična panakota z osvežujočim prelivom
Sestavine
- 4,5 dl sladke smetane
- 4 dl mleka
- 1 žlička rožmarinovih lističev
- 4 lističi želatine
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
malinov preliv
- 500 g malin
- 25 g sladkorja v prahu
- 4–6 vršičkov rožmarinovih vejic
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 4,5 dl sladke smetane
- 4 dl mleka
- 1 žlička rožmarinovih lističev
- 4 lističi želatine
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
malinov preliv
- 500 g malin
- 25 g sladkorja v prahu
- 4–6 vršičkov rožmarinovih vejic
Postopek
Smetano, mleko in lističe rožmarina damo v kozico in počasi zavremo. Odstavimo in pustimo, da se zmes ohladi, rožmarin v smetani pa nekoliko zmečkamo, da odišavi smetano. Medtem namočimo želatino v hladni vodi, da se popolnoma zmehča.
V smetano vsujemo sladkor, jo ponovno segrejemo in mešamo, da se sladkor stopi. Nato jo precedimo v vrč, dodamo popolnoma ožeto želatino in spet mešamo, da se želatina v vroči tekočini raztopi. Smetano razdelimo v kozarce, pustimo, da se pol ure ohlaja na sobni temperaturi, nato pa jo postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur ali čez noč.
Polovico malin v kuhinjskem strojčku s sladkorjem v prahu zmešamo v gladko omako. Pretisnemo jo skozi gosto cedilo, jo po potrebi še malo sladkamo in vanjo vmešamo preostale maline. Pred postrežbo na panakoto z žlico naložimo nekaj omake in vsak kozarec okrasimo še z vršičkom rožmarinove vejice.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladne kocke s pistacijami
Biskvit iz čokolade in pistacij z bogatim čokoladnim premazom
Špinačna rižota s česnom in praženimi mandlji
Vražje ribice z majonezo s pečenim česnom
Vam dišijo sardele? Tu je recept za ocvrte, ki jih postrežete z nadgrajeno majonezo.