© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Panakota z rožmarinom in malinovim prelivom

Klasična panakota z osvežujočim prelivom

Panakota z rožmarinom in malinovim prelivom

Klasična panakota z osvežujočim prelivom

Čas priprave 30 min + namakanje + 6 ur hlajenja
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Panakota z rožmarinom in malinovim prelivom

Sestavine

  • 4,5 dl sladke smetane
  • 4 dl mleka
  • 1 žlička rožmarinovih lističev
  • 4 lističi želatine
  • 100 g svetlo rjavega sladkorja

malinov preliv

  • 500 g malin
  • 25 g sladkorja v prahu
  • 4–6 vršičkov rožmarinovih vejic
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 4,5 dl sladke smetane
  • 4 dl mleka
  • 1 žlička rožmarinovih lističev
  • 4 lističi želatine
  • 100 g svetlo rjavega sladkorja

malinov preliv

  • 500 g malin
  • 25 g sladkorja v prahu
  • 4–6 vršičkov rožmarinovih vejic

Postopek

1

Smetano, mleko in lističe rožmarina damo v kozico in počasi zavremo. Odstavimo in pustimo, da se zmes ohladi, rožmarin v smetani pa nekoliko zmečkamo, da odišavi smetano. Medtem namočimo želatino v hladni vodi, da se popolnoma zmehča.

2

V smetano vsujemo sladkor, jo ponovno segrejemo in mešamo, da se sladkor stopi. Nato jo precedimo v vrč, dodamo popolnoma ožeto želatino in spet mešamo, da se želatina v vroči tekočini raztopi. Smetano razdelimo v kozarce, pustimo, da se pol ure ohlaja na sobni temperaturi, nato pa jo postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur ali čez noč.

3

Polovico malin v kuhinjskem strojčku s sladkorjem v prahu zmešamo v gladko omako. Pretisnemo jo skozi gosto cedilo, jo po potrebi še malo sladkamo in vanjo vmešamo preostale maline. Pred postrežbo na panakoto z žlico naložimo nekaj omake in vsak kozarec okrasimo še z vršičkom rožmarinove vejice.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.