© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Panakota z jagodami in pehtranom

Panakota z jagodami in pehtranom

Čas priprave 25 min + namakanje in 6 ur hlajenja
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
panakota z jagodami in pehtranom

Sestavine

  • 4,5 dl sladke smetane
  • 4 dl mleka (polposnetega ali polnomastnega)
  • šopek pehtrana (20 g)
  • 4 lističi želatine
  • 100 g sladkorja
  • 450 g jagod
  • 25 g sladkorja v prahu oz. po potrebi
  • 6 modelčkov s prostornino 1,5 dl
  • sončnično olje za premaz modelčkov
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4,5 dl sladke smetane
  • 4 dl mleka (polposnetega ali polnomastnega)
  • šopek pehtrana (20 g)
  • 4 lističi želatine
  • 100 g sladkorja
  • 450 g jagod
  • 25 g sladkorja v prahu oz. po potrebi
  • 6 modelčkov s prostornino 1,5 dl
  • sončnično olje za premaz modelčkov

Postopek

1

Smetano, mleko in pehtran (6 lepih vršičkov in nekaj lističev prihranimo za postrežbo) damo v kozico in počasi zavremo. Trajalo bo približno 10 minut. Odstavimo in pustimo, da se mešanica ohladi. Pehtran v smetani nekoliko zmečkamo, da bo oddal več arome.

2

Medtem z malo olja premažemo notranjost modelčkov in jih postavimo na pladenj. Želatino namočimo v hladni vodi, da se popolnoma zmehča.

3

V smetano vmešamo sladkor in jo ponovno segrejemo, da se sladkor stopi. Nato jo precedimo v vrč. Želatino ožmemo in vmešamo v vročo smetano, da se popolnoma raztopi. Smetano vlijemo v modelčke, pustimo, da se pol ure ohlaja na sobni temperaturi, nato jo pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur ali čez noč.

4

Jagode očistimo in grobo nasekljamo. S paličnim mešalnikom polovico jagod in sladkor v prahu zmešamo v gladko omako. Pretisnemo jo skozi gosto sito, jo po potrebi še malo sladkamo in vanjo vmešamo preostale jagode.

5

Pred postrežbo damo modelčke s panakoto za 3 do 4 sekunde v vročo vodo, nato jih zvrnemo na krožnike. Na vsakega dodamo jagodno omako in jo posujemo z nasekljanimi lističi pehtrana, vsako panakoto pa okrasimo z vršičkom pehtrana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.