
Kaj boste skuhali danes?
Kakijeva krema
Iz rubrike Otroci kuhamo
Kakijeva krema
Iz rubrike Otroci kuhamo

V naši kuhinji je tokrat z mojstrom Goljatom kuhal izkušen 6-letni kuharčeka Jaka, ki je pogosto mamin pomočnik v kuhinji. Zelo spretno je napolnil kozarčke s kakijevo kremo.
Sestavine
- 4 zreli kakiji
- 90 g rjavega sladkorja
- 100 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
- 1 žlička vaniljeve arome
- stepena sladka smetana in pisane mrvice za okras

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 4 zreli kakiji
- 90 g rjavega sladkorja
- 100 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
- 1 žlička vaniljeve arome
- stepena sladka smetana in pisane mrvice za okras
Postopek
Kakije operi, jim odstrani pecelj, razpolovi in odstrani morebitne koščice. Z žlico v posodo kuhinjskega sekljalnika postrgaj kakijevo meso.

V posodo sekljalnika dodaj še sladkor in vse skupaj zmelji v gladek pire, nato vanj z žlico vmešaj sir maskarpone.

Sladko smetano vlij v visoko posodo in ji dodaj aromo. Vse skupaj stepaj tako dolgo, da dobiš čvrsto stepeno smetano.

V skodelice ali širše kozarce razdeli kakijev pire. Nanj nabrizgaj smetano, posuj z mrvicami in dodaj še rezino kakija.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sočen karamelno-kokosov narastek
Zmešamo testo, prelijemo in spečemo. Preprosteje ne gre!
Hruške s čokolado iz pečice
Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.