Kaj boste skuhali danes?
Kakijeva krema
Iz rubrike Otroci kuhamo
Kakijeva krema
Iz rubrike Otroci kuhamo
V naši kuhinji je tokrat z mojstrom Goljatom kuhal izkušen 6-letni kuharčeka Jaka, ki je pogosto mamin pomočnik v kuhinji. Zelo spretno je napolnil kozarčke s kakijevo kremo.
Sestavine
- 4 zreli kakiji
- 90 g rjavega sladkorja
- 100 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
- 1 žlička vaniljeve arome
- stepena sladka smetana in pisane mrvice za okras
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 4 zreli kakiji
- 90 g rjavega sladkorja
- 100 g maskarponeja
- 3 dl sladke smetane
- 1 žlička vaniljeve arome
- stepena sladka smetana in pisane mrvice za okras
Postopek
Kakije operi, jim odstrani pecelj, razpolovi in odstrani morebitne koščice. Z žlico v posodo kuhinjskega sekljalnika postrgaj kakijevo meso.
V posodo sekljalnika dodaj še sladkor in vse skupaj zmelji v gladek pire, nato vanj z žlico vmešaj sir maskarpone.
Sladko smetano vlij v visoko posodo in ji dodaj aromo. Vse skupaj stepaj tako dolgo, da dobiš čvrsto stepeno smetano.
V skodelice ali širše kozarce razdeli kakijev pire. Nanj nabrizgaj smetano, posuj z mrvicami in dodaj še rezino kakija.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rezanci z limonovo omako
Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.
Karpačo iz dimljenega lososa
Bogata zeljnata solata s kandiranimi oreški
Vražje ribice z majonezo s pečenim česnom
Vam dišijo sardele? Tu je recept za ocvrte, ki jih postrežete z nadgrajeno majonezo.