© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrti goveji zrezki s čemaževim nadevom

Popestrite goveje zrezke

Ocvrti goveji zrezki s čemaževim nadevom

Popestrite goveje zrezke

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rindsschnitzel, Gefźlltegr. BildProd. 5/022002 03 20

Sestavine

  • 4 goveji zrezki od stegna po 160 g
  • moka za paniranje
  • 2 jajci za paniranje
  • olje za cvrenje

zeliščni nadev

  • 2 šopka čemaža
  • majhen šopek peteršilja
  • 50 g šunke
  • 1 jajce
  • 60 g skute
  • 3 žlice drobtin
  • malo gorčice
  • 500 g debelega krompirja
  • 1 žlica masla ali kuhanega masla za pečenje

omaka

  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici nasekljanih zelišč
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 goveji zrezki od stegna po 160 g
  • moka za paniranje
  • 2 jajci za paniranje
  • olje za cvrenje

zeliščni nadev

  • 2 šopka čemaža
  • majhen šopek peteršilja
  • 50 g šunke
  • 1 jajce
  • 60 g skute
  • 3 žlice drobtin
  • malo gorčice
  • 500 g debelega krompirja
  • 1 žlica masla ali kuhanega masla za pečenje

omaka

  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici nasekljanih zelišč
  • sol
  • poper

Postopek

1

Zrezke splaknemo s hladno vodo, osušimo, dobro potolčemo ter začinimo s soljo in poprom. Za nadev operemo čemaž in peteršilj; nekaj čemaževih listov prihranimo za okras. Peteršilj grobo nasekljamo, čemaž pa narežemo. Šunko narežemo na trakove. Jajce gladko zmešamo z drobtinami, gorčico in skuto, nato vmešamo šunko, čemaž in peteršilj.

Rindsschnitzel, Gefźllteo.B.Prod. 5/022002 03 20
2

Krompir operemo in olupimo. S kroglastim nožem izdolbemo enako velike kroglice in jih ne premehko skuhamo v posoljeni vodi (približno 8 minut), odcedimo in prihranimo.

3

Dve jajci stepemo. Zrezke premažemo z nadevom, preganemo in robove dobro stisnemo, nato jih povaljamo v moki, pomočimo v jajca in počasi cvremo na obeh straneh v vročem olju. V drugi ponvi segrejemo maslo in krompirjeve kroglice spečemo do zlate barve.

Rindsschnitzel, Gefźllteu.B.Prod. 5/022002 03 20
4

V čvrsto stepeno sladko smetano vmešamo kislo smetano in nasekljana zelišča; začinimo s soljo in poprom. Ocvrte zrezke odcedimo na papirnatem prtiču. Ponudimo jih s pečenim krompirjem in zeliščno smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.