
Kaj boste skuhali danes?
Ocvrti goveji zrezki s čemaževim nadevom
Popestrite goveje zrezke
Ocvrti goveji zrezki s čemaževim nadevom
Popestrite goveje zrezke

Sestavine
- 4 goveji zrezki od stegna po 160 g
- moka za paniranje
- 2 jajci za paniranje
- olje za cvrenje
zeliščni nadev
- 2 šopka čemaža
- majhen šopek peteršilja
- 50 g šunke
- 1 jajce
- 60 g skute
- 3 žlice drobtin
- malo gorčice
- 500 g debelega krompirja
- 1 žlica masla ali kuhanega masla za pečenje
omaka
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici nasekljanih zelišč
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 4 goveji zrezki od stegna po 160 g
- moka za paniranje
- 2 jajci za paniranje
- olje za cvrenje
zeliščni nadev
- 2 šopka čemaža
- majhen šopek peteršilja
- 50 g šunke
- 1 jajce
- 60 g skute
- 3 žlice drobtin
- malo gorčice
- 500 g debelega krompirja
- 1 žlica masla ali kuhanega masla za pečenje
omaka
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici nasekljanih zelišč
- sol
- poper
Postopek
Zrezke splaknemo s hladno vodo, osušimo, dobro potolčemo ter začinimo s soljo in poprom. Za nadev operemo čemaž in peteršilj; nekaj čemaževih listov prihranimo za okras. Peteršilj grobo nasekljamo, čemaž pa narežemo. Šunko narežemo na trakove. Jajce gladko zmešamo z drobtinami, gorčico in skuto, nato vmešamo šunko, čemaž in peteršilj.

Krompir operemo in olupimo. S kroglastim nožem izdolbemo enako velike kroglice in jih ne premehko skuhamo v posoljeni vodi (približno 8 minut), odcedimo in prihranimo.
Dve jajci stepemo. Zrezke premažemo z nadevom, preganemo in robove dobro stisnemo, nato jih povaljamo v moki, pomočimo v jajca in počasi cvremo na obeh straneh v vročem olju. V drugi ponvi segrejemo maslo in krompirjeve kroglice spečemo do zlate barve.

V čvrsto stepeno sladko smetano vmešamo kislo smetano in nasekljana zelišča; začinimo s soljo in poprom. Ocvrte zrezke odcedimo na papirnatem prtiču. Ponudimo jih s pečenim krompirjem in zeliščno smetano.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skutna torta z mandarinami
Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino
Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju
Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico