Kaj boste skuhali danes?
Ocvrti goveji zrezki s čemaževim nadevom
Popestrite goveje zrezke
Ocvrti goveji zrezki s čemaževim nadevom
Popestrite goveje zrezke
Sestavine
- 4 goveji zrezki od stegna po 160 g
- moka za paniranje
- 2 jajci za paniranje
- olje za cvrenje
zeliščni nadev
- 2 šopka čemaža
- majhen šopek peteršilja
- 50 g šunke
- 1 jajce
- 60 g skute
- 3 žlice drobtin
- malo gorčice
- 500 g debelega krompirja
- 1 žlica masla ali kuhanega masla za pečenje
omaka
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici nasekljanih zelišč
- sol
- poper
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 4 goveji zrezki od stegna po 160 g
- moka za paniranje
- 2 jajci za paniranje
- olje za cvrenje
zeliščni nadev
- 2 šopka čemaža
- majhen šopek peteršilja
- 50 g šunke
- 1 jajce
- 60 g skute
- 3 žlice drobtin
- malo gorčice
- 500 g debelega krompirja
- 1 žlica masla ali kuhanega masla za pečenje
omaka
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici nasekljanih zelišč
- sol
- poper
Postopek
Zrezke splaknemo s hladno vodo, osušimo, dobro potolčemo ter začinimo s soljo in poprom. Za nadev operemo čemaž in peteršilj; nekaj čemaževih listov prihranimo za okras. Peteršilj grobo nasekljamo, čemaž pa narežemo. Šunko narežemo na trakove. Jajce gladko zmešamo z drobtinami, gorčico in skuto, nato vmešamo šunko, čemaž in peteršilj.
Krompir operemo in olupimo. S kroglastim nožem izdolbemo enako velike kroglice in jih ne premehko skuhamo v posoljeni vodi (približno 8 minut), odcedimo in prihranimo.
Dve jajci stepemo. Zrezke premažemo z nadevom, preganemo in robove dobro stisnemo, nato jih povaljamo v moki, pomočimo v jajca in počasi cvremo na obeh straneh v vročem olju. V drugi ponvi segrejemo maslo in krompirjeve kroglice spečemo do zlate barve.
V čvrsto stepeno sladko smetano vmešamo kislo smetano in nasekljana zelišča; začinimo s soljo in poprom. Ocvrte zrezke odcedimo na papirnatem prtiču. Ponudimo jih s pečenim krompirjem in zeliščno smetano.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Šarkelj« s kandiranim sadjem
Postrv s pršutom in zapečeno skorjico
Poletni zelenjavni zvitki
Za zvitke lahko uporabite vso domačo pridelano zelenjavo.
Lignji v paradižnikovi omaki
Odlični so z mladim krompirjem, rižem ali testeninami