Kaj boste skuhali danes?
Ocvrti goveji zrezki s čemaževim nadevom
Popestrite goveje zrezke
Ocvrti goveji zrezki s čemaževim nadevom
Popestrite goveje zrezke
Sestavine
- 4 goveji zrezki od stegna po 160 g
- moka za paniranje
- 2 jajci za paniranje
- olje za cvrenje
zeliščni nadev
- 2 šopka čemaža
- majhen šopek peteršilja
- 50 g šunke
- 1 jajce
- 60 g skute
- 3 žlice drobtin
- malo gorčice
- 500 g debelega krompirja
- 1 žlica masla ali kuhanega masla za pečenje
omaka
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici nasekljanih zelišč
- sol
- poper
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 4 goveji zrezki od stegna po 160 g
- moka za paniranje
- 2 jajci za paniranje
- olje za cvrenje
zeliščni nadev
- 2 šopka čemaža
- majhen šopek peteršilja
- 50 g šunke
- 1 jajce
- 60 g skute
- 3 žlice drobtin
- malo gorčice
- 500 g debelega krompirja
- 1 žlica masla ali kuhanega masla za pečenje
omaka
- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici nasekljanih zelišč
- sol
- poper
Postopek
Zrezke splaknemo s hladno vodo, osušimo, dobro potolčemo ter začinimo s soljo in poprom. Za nadev operemo čemaž in peteršilj; nekaj čemaževih listov prihranimo za okras. Peteršilj grobo nasekljamo, čemaž pa narežemo. Šunko narežemo na trakove. Jajce gladko zmešamo z drobtinami, gorčico in skuto, nato vmešamo šunko, čemaž in peteršilj.
Krompir operemo in olupimo. S kroglastim nožem izdolbemo enako velike kroglice in jih ne premehko skuhamo v posoljeni vodi (približno 8 minut), odcedimo in prihranimo.
Dve jajci stepemo. Zrezke premažemo z nadevom, preganemo in robove dobro stisnemo, nato jih povaljamo v moki, pomočimo v jajca in počasi cvremo na obeh straneh v vročem olju. V drugi ponvi segrejemo maslo in krompirjeve kroglice spečemo do zlate barve.
V čvrsto stepeno sladko smetano vmešamo kislo smetano in nasekljana zelišča; začinimo s soljo in poprom. Ocvrte zrezke odcedimo na papirnatem prtiču. Ponudimo jih s pečenim krompirjem in zeliščno smetano.