
Kaj boste skuhali danes?
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom

Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 2 rumeni papriki
- 400 g grškega jogurta
- sok in lupinica 1 limete
- 4 žlice drobno narezane mete
- sol
- poper
- 2 žlici repičnega olja

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 2 rumeni papriki
- 400 g grškega jogurta
- sok in lupinica 1 limete
- 4 žlice drobno narezane mete
- sol
- poper
- 2 žlici repičnega olja
Postopek
Žar pripravimo za direktno peko (165 °C). Paprike razpolovimo, očistimo in premažemo z oljem. Položimo jih na žar in pečemo približno 10 minut, medtem jih enkrat obrnemo.
Jogurt zmešamo z meto ter limetinim sokom in lupinico, solimo in popramo. Postrežemo s papriko.
Cela paprika, pečena na žaru
Na žaru lahko spečemo tudi cele paprike, ki jih nato uporabimo za solate in druge jedi ali pa jih zamrznemo.
Na žaru jo pečemo (in medtem obračamo), da je po vseh straneh enakomerno mehurjasta in ožgana. Nato jo damo v posodo, ki jo pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, da bo kožica odstopila od mesa. Čez nekaj minut jo olupimo. Odstranimo ji peclje in semena, nazadnje pa jo lahko še narežemo na fileje, tako da jo po dolgem prerežemo, razpremo in po dolgem še enkrat razpolovimo.
Kako paprike popeče chef Bine Volčič, pa si oglejte tukaj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s korenjem, pomarančo in avokadom
Kruhki bagel
Kruhki bagel ali bagli, kot jim pravimo po domače, izvirajo iz Poljske, priljubljeni pa so po vsem svetu. Posebni so zato, ker jih pred peko za kratek čas damo v krop, da dobijo intenzivnejšo barvo skorjice in postanejo značilno žvečljivi.