
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom

Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 2 rumeni papriki
- 400 g grškega jogurta
- sok in lupinica 1 limete
- 4 žlice drobno narezane mete
- sol
- poper
- 2 žlici repičnega olja

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 2 rumeni papriki
- 400 g grškega jogurta
- sok in lupinica 1 limete
- 4 žlice drobno narezane mete
- sol
- poper
- 2 žlici repičnega olja
Postopek
Žar pripravimo za direktno peko (165 °C). Paprike razpolovimo, očistimo in premažemo z oljem. Položimo jih na žar in pečemo približno 10 minut, medtem jih enkrat obrnemo.
Jogurt zmešamo z meto ter limetinim sokom in lupinico, solimo in popramo. Postrežemo s papriko.
Cela paprika, pečena na žaru
Na žaru lahko spečemo tudi cele paprike, ki jih nato uporabimo za solate in druge jedi ali pa jih zamrznemo.
Na žaru jo pečemo (in medtem obračamo), da je po vseh straneh enakomerno mehurjasta in ožgana. Nato jo damo v posodo, ki jo pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, da bo kožica odstopila od mesa. Čez nekaj minut jo olupimo. Odstranimo ji peclje in semena, nazadnje pa jo lahko še narežemo na fileje, tako da jo po dolgem prerežemo, razpremo in po dolgem še enkrat razpolovimo.
Kako paprike popeče chef Bine Volčič, pa si oglejte tukaj.