
Kaj boste skuhali danes?
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom

Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 2 rumeni papriki
- 400 g grškega jogurta
- sok in lupinica 1 limete
- 4 žlice drobno narezane mete
- sol
- poper
- 2 žlici repičnega olja

Recept, ki ne razočara: sočne pečenice s samostansko mešanico
Pečenice so klasika slovenske kuhinje. Odkrijte, kako jih pripraviti s samostansko mešanico in drugimi domačimi prilogami.

Zdrobovi žličniki, ki vedno uspejo
Preprost recept za rahle in mehke zdrobove žličnike, ki vedno uspejo. Odlični kot priloga k juhi, obari ali golažu, priprava pa je hitra in nezgrešljiva.

Za vikend si privoščite izlet in slastno friko
Videm (Udine) je čudovito obmejno mestece, vredno obiska – tudi zato, ker lahko tam poskusite italijansko različico frike, tradicionalne dobrote s krompirjem in sirom.
Sestavine
- 2 rdeči papriki
- 2 rumeni papriki
- 400 g grškega jogurta
- sok in lupinica 1 limete
- 4 žlice drobno narezane mete
- sol
- poper
- 2 žlici repičnega olja
Postopek
Žar pripravimo za direktno peko (165 °C). Paprike razpolovimo, očistimo in premažemo z oljem. Položimo jih na žar in pečemo približno 10 minut, medtem jih enkrat obrnemo.
Jogurt zmešamo z meto ter limetinim sokom in lupinico, solimo in popramo. Postrežemo s papriko.
Cela paprika, pečena na žaru
Na žaru lahko spečemo tudi cele paprike, ki jih nato uporabimo za solate in druge jedi ali pa jih zamrznemo.
Na žaru jo pečemo (in medtem obračamo), da je po vseh straneh enakomerno mehurjasta in ožgana. Nato jo damo v posodo, ki jo pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, da bo kožica odstopila od mesa. Čez nekaj minut jo olupimo. Odstranimo ji peclje in semena, nazadnje pa jo lahko še narežemo na fileje, tako da jo po dolgem prerežemo, razpremo in po dolgem še enkrat razpolovimo.
Kako paprike popeče chef Bine Volčič, pa si oglejte tukaj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata vinegret
Smuti z ledenimi kockami
Peresniki s tunino, kaprami in olivami
Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan