
Pečeni jajčevci s sezamovo omako
Na žaru (ali v ponvi) pečeni jajčevci z omako iz jogurta in tahinija so čudovito vsestranska priloga.
Pečeni jajčevci s sezamovo omako
Na žaru (ali v ponvi) pečeni jajčevci z omako iz jogurta in tahinija so čudovito vsestranska priloga.

Sestavine
- 2 velika jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g polnomastnega grškega jogurta
- 3 žlice sezamove paste tahini
- 1 velik strok česna
- sok 1 limone
- pest koriandra, peteršilja in mete
- sol
- poper
- lističi zelišč za okras

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 2 velika jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g polnomastnega grškega jogurta
- 3 žlice sezamove paste tahini
- 1 velik strok česna
- sok 1 limone
- pest koriandra, peteršilja in mete
- sol
- poper
- lističi zelišč za okras
Postopek
Jajčevca razrežemo na 2 cm debele rezine, nato rezine premažemo z oljčnim oljem in solimo. Segrejemo žar ali ploščo za pečenje. Ko je plošča vroča, pečemo rezine 2 do 3 minute na vsaki strani, da se zmehčajo in zlato rjavo zapečejo.
Stremo česen in sesekljamo zelišča. Jogurt zmešamo s sezamovo pasto, česnom, limonovim sokom in zelišči. Začinimo s soljo in poprom. Omako razdelimo po jajčevcih, na koncu pa vse skupaj posujemo še z lističi zelišč.