© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeni jajčevci s sezamovo omako

Na žaru (ali v ponvi) pečeni jajčevci z omako iz jogurta in tahinija so čudovito vsestranska priloga.

Pečeni jajčevci s sezamovo omako

Na žaru (ali v ponvi) pečeni jajčevci z omako iz jogurta in tahinija so čudovito vsestranska priloga.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
peceni-jajcevci-s-sezamovo-omako_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 velika jajčevca
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 250 g polnomastnega grškega jogurta
  • 3 žlice sezamove paste tahini
  • 1 velik strok česna
  • sok 1 limone
  • pest koriandra, peteršilja in mete
  • sol
  • poper
  • lističi zelišč za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 velika jajčevca
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 250 g polnomastnega grškega jogurta
  • 3 žlice sezamove paste tahini
  • 1 velik strok česna
  • sok 1 limone
  • pest koriandra, peteršilja in mete
  • sol
  • poper
  • lističi zelišč za okras

Postopek

1

Jajčevca razrežemo na 2 cm debele rezine, nato rezine premažemo z oljčnim oljem in solimo. Segrejemo žar ali ploščo za pečenje. Ko je plošča vroča, pečemo rezine 2 do 3 minute na vsaki strani, da se zmehčajo in zlato rjavo zapečejo.

2

Stremo česen in sesekljamo zelišča. Jogurt zmešamo s sezamovo pasto, česnom, limonovim sokom in zelišči. Začinimo s soljo in poprom. Omako razdelimo po jajčevcih, na koncu pa vse skupaj posujemo še z lističi zelišč.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.