
Španski vetrci s tremi kremami
Španski vetrci s tremi kremami

Sestavine
- 6 beljakov
- 350 g sladkorja
- 2 žlički kardamoma v prahu
- 1 žlička kakava

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 6 beljakov
- 350 g sladkorja
- 2 žlički kardamoma v prahu
- 1 žlička kakava
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C. Dva velika pekača obložimo s papirjem za peko. Beljake damo v čisto skledo in jih z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem postopoma po žlicah dodajamo sladkor. Beljakova masa bo vedno bolj gosta in svilnata. Nežno vmešamo kardamom.
Z žlico na pekača enakomerno naložimo približno 48 kupčkov. Med kupčki naj bo nekaj prostora. S hrbtno stranjo žlice kupčke rahlo sploščimo in vanje naredimo jamice. S sitcem jih posipamo s kakavom in pečemo 1 uro, da se hrustljavo zapečejo. Pečico ugasnemo in vetrce pustimo v pečici, da se ohladijo. Naložimo jih na krožnik in postrežemo z različnimi kremami.
Recepti za kreme
Čokoladno-kostanjeva krema
125 g nasekljane temne čokolade stopimo v mikrovalovni pečici v 20-sekundnih intervalih (vmes jo vsakič premešamo) in pustimo, da se ohladi. Zmešamo 4 dl kisle smetane ali crème fraîche in 6 žlic sladkega kostanjevega pireja ter vmešamo v ohlajeno čokolado. (Kostanjev pire kupimo ali pa ga pripravimo sami, tako da olupljen kostanj skuhamo v oslajeni vodi in ga spiriramo.)
Krema s pasijonko in mangom
Izdolbemo pulpo 8 pasijonk in ji dodamo 1 nasekljan mango. Sadje približno 5 minut kuhamo na visoki temperaturi, da dobimo gosto in kašasto maso, nato jo pretlačimo skozi sito, da se znebimo semen. Stepemo 200 g sira maskarpone, 2 žlici sladkorja v prahu in 1 dl sladke smetane. Ko se zgosti, vmešamo še sadni pire. (Za ta recept lahko uporabimo tudi že pripravljen 100-odstotni pasijonkin in mangov pire.)
Krema z belo čokolado in pistacijami
V kozici zavremo vodo in dodamo 50 g izluščenih nesoljenih pistacijevih jedrc. Kozico za 10 minut postavimo na stran. Pistacije odcedimo, jim odstranimo kožice, tako da jih podrgnemo s čisto kuhinjsko krpo, nato jih drobno nasekljamo. V mikrovalovni pečici v 20-sekundnih intervalih stopimo 125 g nasekljane bele čokolade in pustimo, da se ohladi. 3 dl sladke smetane rahlo stepemo z 2 žlicama sladkorja v prahu. Vmešamo stopljeno čokolado in nasekljane pistacije.