
Testeninska solata s pečeno papriko in tunino
Testeninska solata s pečeno papriko in tunino

Sestavine
- 6 raznobarvnih paprik
- 400 g poljubnih testenin
- 3 žlice šerijevega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice odcejenih kaper
- 350 g odcejene tunine iz konzerve
- 2 pesti odcejenih črnih oliv
- pest rukole
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 6 raznobarvnih paprik
- 400 g poljubnih testenin
- 3 žlice šerijevega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice odcejenih kaper
- 350 g odcejene tunine iz konzerve
- 2 pesti odcejenih črnih oliv
- pest rukole
- sol
- poper
Postopek
Žar v pečici segrejemo na najvišjo temperaturo. Paprike operemo in jih damo na nizek pekač ter jih spečemo, da počrnijo; vmes jih večkrat obrnemo. Damo jih v skledo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da se ohladijo.
Testenine skuhamo po navodilu z embalaže, nato jih odcedimo in ohladimo pod tekočo hladno vodo. Pripravimo še preliv tako, da v primerno veliki skodelici zmešamo kis z oljem ter dodamo še malo soli in popra. Zraven vmešamo še kapre ter s polovico preliva prelijemo testenine in jih razporedimo po postrežnem krožniku.
Ko se paprike toliko ohladijo, da jih lahko primemo, jim olupimo počrnelo kožo, odstranimo semena in narežemo na trakove, ki jih dodamo testeninam. Na vse to nadrobimo odcejeno tunino in dodamo še olive. Posujemo z rukolo in prelijemo s preostalim prelivom.
Nasvet
Namesto da sami spečemo paprike na žaru, lahko uporabimo tudi tiste iz kozarca. En velik kozarec ali dva manjša kozarca pečenih paprik z žara sta dovolj za ta recept.