Kaj boste skuhali danes?
Testeninska solata s pečeno papriko in tunino
Testeninska solata s pečeno papriko in tunino
Sestavine
- 6 raznobarvnih paprik
- 400 g poljubnih testenin
- 3 žlice šerijevega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice odcejenih kaper
- 350 g odcejene tunine iz konzerve
- 2 pesti odcejenih črnih oliv
- pest rukole
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 6 raznobarvnih paprik
- 400 g poljubnih testenin
- 3 žlice šerijevega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice odcejenih kaper
- 350 g odcejene tunine iz konzerve
- 2 pesti odcejenih črnih oliv
- pest rukole
- sol
- poper
Postopek
Žar v pečici segrejemo na najvišjo temperaturo. Paprike operemo in jih damo na nizek pekač ter jih spečemo, da počrnijo; vmes jih večkrat obrnemo. Damo jih v skledo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da se ohladijo.
Testenine skuhamo po navodilu z embalaže, nato jih odcedimo in ohladimo pod tekočo hladno vodo. Pripravimo še preliv tako, da v primerno veliki skodelici zmešamo kis z oljem ter dodamo še malo soli in popra. Zraven vmešamo še kapre ter s polovico preliva prelijemo testenine in jih razporedimo po postrežnem krožniku.
Ko se paprike toliko ohladijo, da jih lahko primemo, jim olupimo počrnelo kožo, odstranimo semena in narežemo na trakove, ki jih dodamo testeninam. Na vse to nadrobimo odcejeno tunino in dodamo še olive. Posujemo z rukolo in prelijemo s preostalim prelivom.
Nasvet
Namesto da sami spečemo paprike na žaru, lahko uporabimo tudi tiste iz kozarca. En velik kozarec ali dva manjša kozarca pečenih paprik z žara sta dovolj za ta recept.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!