© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Morski list s kaprno pasto

Nežna riba z drzno oblogo – čudovita kombinacija, ki dokazuje, da se nasprotja zares privlačijo.

Morski list s kaprno pasto

Nežna riba z drzno oblogo – čudovita kombinacija, ki dokazuje, da se nasprotja zares privlačijo.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
morski list s kaprno pasto

Sestavine

  • lupina ½ limone
  • 2 vejici limonskega timijana
  • 2 šalotki
  • 2 morska lista (vsak približno 300 g)
  • 100 g masla
  • sol
  • krompir in zelenjava za prilogo

kaprna pasta

  • 100 g kaper
  • 25 g naribanega parmezana
  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • naribana lupinica 1 limone
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • lupina ½ limone
  • 2 vejici limonskega timijana
  • 2 šalotki
  • 2 morska lista (vsak približno 300 g)
  • 100 g masla
  • sol
  • krompir in zelenjava za prilogo

kaprna pasta

  • 100 g kaper
  • 25 g naribanega parmezana
  • 1 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • naribana lupinica 1 limone

Postopek

1

Najprej pripravimo kaprno pasto. Sestavine 2 minuti sekljamo v kuhinjskem strojčku, da dobimo gladko pasto (verjetno bo treba vmes enkrat ali dvakrat z lopatko postrgati sestavine z roba posode). Pasto preložimo v skodelico, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in do uporabe shranimo v hladilnik. Pasto lahko naredimo tudi dva dni vnaprej.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Ribi odrežemo glavo ter odstranimo drobovino in temno kožo. Kožo odstranimo tako, da jo zarežemo tik ob repu in malo odluščimo, nato z eno roko primemo ribo za rep, z drugo pa s krpo primemo kožo in močno potegnemo. S škarjami odrežemo še rep in stranske plavuti ter odstranimo preostale drobne koščice ob straneh. S polovice limone z lupilnikom odrežemo trakove lupine. Šalotko narežemo na rezine, maslo pa na kocke.

3

V pekač ali ognjevarno posodo damo limonovo lupino, timijan in šalotko. Ribi solimo in ju položimo na šalotko tako, da je koža zgoraj. Obložimo ju s kockami masla in v pekač prilijemo 2 dl vode; tako se riba duši v sopari in ostane sočna.

4

Pekač postavimo v pečico in pečemo 10 minut, vmes ribi enkrat prelijemo s tekočino iz pekača. Medtem vzamemo kaprno pasto iz hladilnika, da se ogreje na sobno temperaturo. Ribi vzamemo iz pečice in ju še enkrat prelijemo s sokovi iz pekača, nato jima, če želimo, s kuhinjskim gorilnikom zapečemo kožo. Preložimo ju na servirni pladenj z nekaj šalotke in limonove lupine. Obložimo ju z žlico kaprne paste in takoj postrežemo s krompirjem in najljubšo zelenjavo, kuhano na pari.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.