
Popečen losos in lisičke v solati s hrenom
Popečen losos in lisičke v solati s hrenom

Boštjan Pavli na prvi pogled vsakdanje jedi rad nadgradi s ščepcem drugačnosti, zato so njegovi recepti kot nalašč za sproščene kulinarične večere ob koncih tedna, ki bodo očarali vaše goste.
Sestavine
- 400 g lososa
- 300 g lisičk
- 100 g šalotke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički naribanega hrena
- 1,5 dl kisle smetane
- sol
- beli poper v zrnu
- 2 krompirja

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 400 g lososa
- 300 g lisičk
- 100 g šalotke
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički naribanega hrena
- 1,5 dl kisle smetane
- sol
- beli poper v zrnu
- 2 krompirja
Postopek
Opran krompir skuhamo v slani vodi. Kuhanega ohladimo, olupimo in narežemo na manjše kocke. Lisičke očistimo, po potrebi splaknemo pod tekočo hladno vodo, dobro posušimo in natrgamo na koščke. Šalotko očistimo in drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in prepražimo šalotko. Dodamo lisičke in jih med mešanjem pražimo toliko časa, da se tekočina povsem pokuha. Primešamo hren, kislo smetano in krompir. Vse skupaj začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Lososa narežemo, solimo in pečemo na preostalem olju približno 8 minut. Pečenega položimo na solato z lisičkami in ponudimo.