
Poširani fileji morskega lista z olivnim namazom v paradižnikovi omaki
Nežna riba z aromatično spremljavo
Poširani fileji morskega lista z olivnim namazom v paradižnikovi omaki
Nežna riba z aromatično spremljavo

Sestavine
- 12 filejev morskega lista brez kože
- 50 g tapenade* iz črnih oliv (glej spodaj)
- pest listov bazilike (pribl. 25 g)
- 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 50 g stročjega fižola
- sol
- poper
- bazilika za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 12 filejev morskega lista brez kože
- 50 g tapenade* iz črnih oliv (glej spodaj)
- pest listov bazilike (pribl. 25 g)
- 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 50 g stročjega fižola
- sol
- poper
- bazilika za okras
Postopek
Fileje morskega lista razprostremo na ravni podlagi in jih premažemo z namazom iz črnih oliv. Na namaz položimo liste bazilike, nato pa vsak file zvijemo in pritrdimo z leseno paličico. Stročji fižol razpolovimo in blanširamo.
Pasirani paradižnik in 1,5 dl vrele vode vlijemo v veliko, globoko ponev in zavremo. Zmanjšamo temperaturo, dodamo ribje zvitke in pokrijemo ter dve minuti poširamo na srednji temperaturi. Zvitke obrnemo in še dve minuti poširamo.
Ribje zvitke previdno odstranimo iz ponve in jih damo na stran, vendar poskrbimo, da ostanejo topli. V ponev dodamo stročji fižol in začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Zavremo in na visoki temperaturi kuhamo dve minuti.
Ribe razporedimo po toplih krožnikih, oblijemo jih z omako in jed okrasimo z natrgano baziliko.
Nasvet
Tapenada je pasta iz zelenih ali črnih oliv, ki jo lahko kupimo ali jo naredimo sami: za 1,5 dl tapenade sesekljamo 150 g oliv brez koščic, 8 sardelnih filejev, 2 žlici odcejenih kaper in sok 1 limone, nato postopoma dolivamo 1 dl oljčnega olja ter začinimo s poprom.