Kaj boste skuhali danes?
Poširani fileji morskega lista z olivnim namazom v paradižnikovi omaki
Nežna riba z aromatično spremljavo
Poširani fileji morskega lista z olivnim namazom v paradižnikovi omaki
Nežna riba z aromatično spremljavo
Sestavine
- 12 filejev morskega lista brez kože
- 50 g tapenade* iz črnih oliv (glej spodaj)
- pest listov bazilike (pribl. 25 g)
- 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 50 g stročjega fižola
- sol
- poper
- bazilika za okras
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 12 filejev morskega lista brez kože
- 50 g tapenade* iz črnih oliv (glej spodaj)
- pest listov bazilike (pribl. 25 g)
- 3 dl pasiranega paradižnika (passata)
- 50 g stročjega fižola
- sol
- poper
- bazilika za okras
Postopek
Fileje morskega lista razprostremo na ravni podlagi in jih premažemo z namazom iz črnih oliv. Na namaz položimo liste bazilike, nato pa vsak file zvijemo in pritrdimo z leseno paličico. Stročji fižol razpolovimo in blanširamo.
Pasirani paradižnik in 1,5 dl vrele vode vlijemo v veliko, globoko ponev in zavremo. Zmanjšamo temperaturo, dodamo ribje zvitke in pokrijemo ter dve minuti poširamo na srednji temperaturi. Zvitke obrnemo in še dve minuti poširamo.
Ribje zvitke previdno odstranimo iz ponve in jih damo na stran, vendar poskrbimo, da ostanejo topli. V ponev dodamo stročji fižol in začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Zavremo in na visoki temperaturi kuhamo dve minuti.
Ribe razporedimo po toplih krožnikih, oblijemo jih z omako in jed okrasimo z natrgano baziliko.
Nasvet
Tapenada je pasta iz zelenih ali črnih oliv, ki jo lahko kupimo ali jo naredimo sami: za 1,5 dl tapenade sesekljamo 150 g oliv brez koščic, 8 sardelnih filejev, 2 žlici odcejenih kaper in sok 1 limone, nato postopoma dolivamo 1 dl oljčnega olja ter začinimo s poprom.