
Mlečni riž iz pečice
Lahek in kremast mlečni riž iz pečice
Mlečni riž iz pečice
Lahek in kremast mlečni riž iz pečice

Sestavine
- 100 g okroglozrnatega riža (za mlečni riž)
- 50 g sladkorja
- 7 dl manj mastnega mleka
- ščepec muškatnega oreška
- 1 lovorov list ali košček limonove lupinice
- maslo za pekač
- marmelada, džem ali kompot, ko postrežemo

Je to najboljša poletna juha?
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- 100 g okroglozrnatega riža (za mlečni riž)
- 50 g sladkorja
- 7 dl manj mastnega mleka
- ščepec muškatnega oreška
- 1 lovorov list ali košček limonove lupinice
- maslo za pekač
- marmelada, džem ali kompot, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C. Riž splaknemo pod tekočo vodo in ga dobro odcedimo. Pekač s prostornino 8,5 dl namastimo z maslom in vanj vsujemo riž. Dodamo še sladkor in mleko ter ščepec muškatnega oreška. Na vrh položimo še lovorov list ali košček limonove lupine ter pečemo uro in pol do dve uri, da riž postane majav, ko pretresemo pekač. Postrežemo z žlico marmelade, džema ali kompota.