
Mlečni riž iz pečice
Lahek in kremast mlečni riž iz pečice
Mlečni riž iz pečice
Lahek in kremast mlečni riž iz pečice

Sestavine
- 100 g okroglozrnatega riža (za mlečni riž)
- 50 g sladkorja
- 7 dl manj mastnega mleka
- ščepec muškatnega oreška
- 1 lovorov list ali košček limonove lupinice
- maslo za pekač
- marmelada, džem ali kompot, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 100 g okroglozrnatega riža (za mlečni riž)
- 50 g sladkorja
- 7 dl manj mastnega mleka
- ščepec muškatnega oreška
- 1 lovorov list ali košček limonove lupinice
- maslo za pekač
- marmelada, džem ali kompot, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 150 °C. Riž splaknemo pod tekočo vodo in ga dobro odcedimo. Pekač s prostornino 8,5 dl namastimo z maslom in vanj vsujemo riž. Dodamo še sladkor in mleko ter ščepec muškatnega oreška. Na vrh položimo še lovorov list ali košček limonove lupine ter pečemo uro in pol do dve uri, da riž postane majav, ko pretresemo pekač. Postrežemo z žlico marmelade, džema ali kompota.