© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rižev narastek s snežno kapo

Rižev narastek s snežno kapo

Čas priprave 1 h 30 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Najboljse Slascice SLO notranjost.indd

Sestavine

  • 160 g okroglozrnatega riža
  • 5 dl mleka
  • 50 g masla
  • ščepec soli
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • sok in lupina 1 limone
  • 70 g drobnega kristalnega sladkorja
  • 5 jajc
  • maslo in drobtine za pekač

snežena kapa

  • 2 beljaka
  • 60 g drobnega kristalnega sladkorja

malinov sok

  • 2,5 dl malinovega sirupa
  • 3 žlice belega vina
  • kanček vode po želji
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 160 g okroglozrnatega riža
  • 5 dl mleka
  • 50 g masla
  • ščepec soli
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • sok in lupina 1 limone
  • 70 g drobnega kristalnega sladkorja
  • 5 jajc
  • maslo in drobtine za pekač

snežena kapa

  • 2 beljaka
  • 60 g drobnega kristalnega sladkorja

malinov sok

  • 2,5 dl malinovega sirupa
  • 3 žlice belega vina
  • kanček vode po želji

Postopek

1

Riž na hitro zavremo v vodi in ga dobro od­cedimo. V loncu zavremo mleko, maslo, sol, polovico vaniljevega sladkorja in limonovo lupino, dodamo riž in ga na majhnem ognju do mehkega zdušimo. Lonec odstavi­mo z ognja in pustimo, da se riž ohladi v pokriti po­sodi. Model za narastek namažemo z mas­lom in posipamo z drobtinami. Pečico se­grejemo na 180 °C.

2

Beljake ločimo od rumenjakov. Beljake ste­pemo z drobnim kristalnim sladkorjem v trd sneg, rumenjake pa penasto zmešamo s preostalim vaniljevim sladkorjem in vmešamo v ohlajeno riževo maso, potem vmešamo še sneg. Maso napolnimo v pripravljen mo­del, površino zgladimo in pečemo približ­no 40 minut v prej ogreti pečici.

rizev-narastek-s-snezno-kapo-1_318x220_acf_cropped-1
3

Narastek vzamemo iz pečice in ga nekoliko ohladi­mo. Dva beljaka stepemo s 60 g drobne­ga kristalnega sladkorja v trd sneg; sneg na­polnimo v brizgalno vrečko z zvezdnim na­stavkom in nabrizgamo na rižev narastek sneženo kapo. Narastek popečemo v prej ogreti pečici pri 250 °C, da snežena kapa rahlo porjavi. Malinov sirup pomeša­mo z belim vinom, po želji dodamo še kanček vode. Rižev narastek narežemo na primerne kose in ga ponudimo z malinovim sokom.

rizev-narastek-s-snezno-kapo-2_318x220_acf_cropped-1

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.