Kaj boste skuhali danes?
Pica za zdravje
Iz rubrike Otroci kuhamo
Pica za zdravje
Iz rubrike Otroci kuhamo
V naši »otroški kuhinji« je bilo spet veselo, Rožletova pica iz pirine moke z zelenjavo in mocarelo pa je dišala tako, da smo komaj dočakali, da se je spekla.
Sestavine
testo
- 300 g pirine moke
- 100 g bele moke
- 20 g kvasa
- 3 žličke sladkorja
- ½ žličke soli
- 1 dl mlačne vode
- 0,5 dl mlačnega mleka
omaka
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g šalotke
- 3 veliki zreli paradižniki
- sol
- poper
- bazilika
- timijan
- majaron
obloga
- 250 g mocarele
- sveža zelenjava po želji
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
testo
- 300 g pirine moke
- 100 g bele moke
- 20 g kvasa
- 3 žličke sladkorja
- ½ žličke soli
- 1 dl mlačne vode
- 0,5 dl mlačnega mleka
omaka
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g šalotke
- 3 veliki zreli paradižniki
- sol
- poper
- bazilika
- timijan
- majaron
obloga
- 250 g mocarele
- sveža zelenjava po želji
Postopek
V skodelico damo polovico bele moke, sladkor, mleko in zdrobljen kvas. Sestavine zmešamo in počakamo, da kvas vzhaja. V drugi skledi zmešamo preostalo moko, sol in oljčno olje. Dodamo kvasec in zamesimo testo. Počasi dodajamo vodo. Testo pregnetemo in pustimo vzhajati 1 uro.
Na oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano šalotko. Dodamo na male koščke narezan paradižnik in še malo pražimo. Dodamo sol, poper, začimbe. Svežo zelenjavo očistimo in narežemo.
Na pomokani delovni površini vzhajano testo razvaljamo. Mocarelo narežemo.
Testo premažemo z omako in obložimo s sirom in zelenjavo. Pico pečemo 15 minut na temperaturi 170 °C.