
Sestavine
- 3,5 dl vode
- 1 žlica sladkorja
- 50 g stopljenega masla
- 1⁄2 žličke vaniljeve arome
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep soli
- pribl. 1 liter sončničnega olja
- nekaj koščkov kruha
cimetov sladkor
- 4 žlice sladkorja
- 2 žlički cimeta
čokoladna pomaka
- 150 g temne čokolade (ne pregrenke), nalomljene na koščke
- 100 g smetane
- 3 žlice polnomastnega mleka
- 1⁄2 žličke vaniljeve arome (po želji)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 3,5 dl vode
- 1 žlica sladkorja
- 50 g stopljenega masla
- 1⁄2 žličke vaniljeve arome
- 250 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ščep soli
- pribl. 1 liter sončničnega olja
- nekaj koščkov kruha
cimetov sladkor
- 4 žlice sladkorja
- 2 žlički cimeta
čokoladna pomaka
- 150 g temne čokolade (ne pregrenke), nalomljene na koščke
- 100 g smetane
- 3 žlice polnomastnega mleka
- 1⁄2 žličke vaniljeve arome (po želji)
Postopek
Vodo zavremo in ji dodamo stopljeno maslo in vaniljevo aromo. V veliko skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo ščep soli. V sredini naredimo jamico, nato prilijemo vročo vodo z maslom in z leseno kuhalnico zelo hitro vmešamo moko, da nastane masa brez grudic. Pustimo počivati 10 do 15 minut, medtem pa pripravimo pomako.
Vse sestavine za pomako damo v kozico in nežno stopimo, medtem občasno pomešamo, da dobimo gladko in bleščečo omako. Pustimo jo na šibkem ognju, da ostane topla.
V veliki globoki kozici segrejemo toliko olja, da sega do tretjine višine, in ga segrejemo. Naredimo preizkus: vanj vržemo kocko kruha – če se v 45 sekundah do 1 minuti zlato rjavo obarva, je olje primerno segreto. Sladkor zmešamo s cimetom.
Na vrečko za brizganje namestimo nastavek z 1,5 do 2 cm veliko zvezdasto odprtino. V vrečko naložimo spočito testo in neposredno v olje nabrizgamo 2 ali 3 trakove, vsakega odrežemo s škarjami. Cvremo, dokler ne postanejo hrustljavi in se zlato rjavo obarvajo. Pri tem smo zelo previdni: če namreč v churrosih nastanejo zračni mehurčki, jih lahko raznese, zato si oblečemo dolge rokave, si zaščitimo oči in obraz odmaknemo stran od kozice. Ocvrte churrose s penovko poberemo iz olja in odložimo na pladenj, obložen s kuhinjskim papirjem. Tako ocvremo vse churrose in jih sproti posujemo s cimetovim sladkorjem. Ko so vsi ocvrti, jih posujemo s preostalim cimetovim sladkorjem in ponudimo s čokoladno pomako.