Kaj boste skuhali danes?
Krompirjeve culice z rdečim zeljem
Za pravo jesensko poslastico bomo rdeče zelje pospremili s culicami s krompirjevim nadevom.
Krompirjeve culice z rdečim zeljem
Za pravo jesensko poslastico bomo rdeče zelje pospremili s culicami s krompirjevim nadevom.
Sestavine
vlečeno testo
- 200 g gladke moke
- ščepec soli
- 1,25 dl mlačne vode
- 1 žlica olja
- jajce za premaz
nadev
- 350 g mokastega krompirja
- 150 g skute
- 40 g jogurta
- 2 stroka česna
- 1 žlička majarona
rdeče zelje
- sol
- 750 g rdečega zelja
- 1 čebula
- malo olja
- 1,25 dl rdečega vina
- 100 g orehov
- 2,5 dl mleka
- poper
- 3 žlice pomarančnega soka
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
vlečeno testo
- 200 g gladke moke
- ščepec soli
- 1,25 dl mlačne vode
- 1 žlica olja
- jajce za premaz
nadev
- 350 g mokastega krompirja
- 150 g skute
- 40 g jogurta
- 2 stroka česna
- 1 žlička majarona
rdeče zelje
- sol
- 750 g rdečega zelja
- 1 čebula
- malo olja
- 1,25 dl rdečega vina
- 100 g orehov
- 2,5 dl mleka
- poper
- 3 žlice pomarančnega soka
Postopek
V skledo presejemo moko. Dodamo sol, olje in vodo ter zamesimo voljno testo. Premažemo ga z oljem in pustimo nekaj časa počivati.
Rdeče zelje narežemo na ozke trakove, solimo in popramo, pustimo 20 minut, nato ga pa ožmemo. Čebulo narežemo na drobne kocke, česen sesekljamo.
Pripravimo še nadev za culice. Kuhan krompir olupimo, pretlačimo, dodamo preostale sestavine, po okusu začinimo in dobro zmešamo.
Testo tanko razvaljamo, z rokami razvlečemo in razrežemo na kvadrate. Obložimo jih s primerno količino krompirjevega nadeva in naredimo culice. Culice na vrhu dobro stisnemo, premažemo s stepenim jajcem in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 10 minut.
V ponvi na olju zarumenimo čebulo, zalijemo z rdečim vinom, dodamo zelje in pokrito dušimo približno 15 minut. Nato dodamo mleko in pomarančni sok, dobro povremo in na koncu vmešamo v zelje nasekljane orehe.