© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeve culice z rdečim zeljem

Za pravo jesensko poslastico bomo rdeče zelje pospremili s culicami s krompirjevim nadevom.

Krompirjeve culice z rdečim zeljem

Za pravo jesensko poslastico bomo rdeče zelje pospremili s culicami s krompirjevim nadevom.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
krompirjeve-culice-z-rdecim-zeljem_558x620_acf_cropped

Sestavine

vlečeno testo

  • 200 g gladke moke
  • ščepec soli
  • 1,25 dl mlačne vode
  • 1 žlica olja
  • jajce za premaz

nadev

  • 350 g mokastega krompirja
  • 150 g skute
  • 40 g jogurta
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička majarona

rdeče zelje

  • sol
  • 750 g rdečega zelja
  • 1 čebula
  • malo olja
  • 1,25 dl rdečega vina
  • 100 g orehov
  • 2,5 dl mleka
  • poper
  • 3 žlice pomarančnega soka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

vlečeno testo

  • 200 g gladke moke
  • ščepec soli
  • 1,25 dl mlačne vode
  • 1 žlica olja
  • jajce za premaz

nadev

  • 350 g mokastega krompirja
  • 150 g skute
  • 40 g jogurta
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička majarona

rdeče zelje

  • sol
  • 750 g rdečega zelja
  • 1 čebula
  • malo olja
  • 1,25 dl rdečega vina
  • 100 g orehov
  • 2,5 dl mleka
  • poper
  • 3 žlice pomarančnega soka

Postopek

1

V skledo presejemo moko. Dodamo sol, olje in vodo ter zamesimo voljno testo. Premažemo ga z oljem in pustimo nekaj časa počivati.

2

Rdeče zelje narežemo na ozke trakove, solimo in popramo, pustimo 20 minut, nato ga pa ožmemo. Čebulo narežemo na drobne kocke, česen sesekljamo.

3

Pripravimo še nadev za culice. Kuhan krompir olupimo, pretlačimo, dodamo preostale sestavine, po okusu začinimo in dobro zmešamo.

4

Testo tanko razvaljamo, z rokami razvlečemo in razrežemo na kvadrate. Obložimo jih s primerno količino krompirjevega nadeva in naredimo culice. Culice na vrhu dobro stisnemo, premažemo s stepenim jajcem in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 10 minut.

5

V ponvi na olju zarumenimo čebulo, zalijemo z rdečim vinom, dodamo zelje in pokrito dušimo približno 15 minut. Nato dodamo mleko in pomarančni sok, dobro povremo in na koncu vmešamo v zelje nasekljane orehe.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.