
Mešana zelena solatka z rozinami in mandlji
Mešana zelena solatka z rozinami in mandlji

Sestavine
- 1,5 žlice rdečega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 g mlade špinače, rukole in vodne kreše
- 3 žlice mandljevih lističev
- 70 g rozin
- sol

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 1,5 žlice rdečega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 g mlade špinače, rukole in vodne kreše
- 3 žlice mandljevih lističev
- 70 g rozin
- sol
Postopek
Solatne liste operemo in osušimo. Mandljeve lističe v ponvici rahlo prepražimo. Oljčno olje stepemo s kisom in malo soli ter pokapamo po solatnih listih. Dodamo še rozine in pražene mandljeve lističe, premešamo in takoj postrežemo.