© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečeni šparglji in češnjevci s feto

Pečeni šparglji in češnjevci s feto

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
peceni belusi in cesnjevci s feto

Sestavine

  • 450 g zelenih špargljev
  • 350 g češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 50 g sira feta
  • sol

Sestavine

  • 450 g zelenih špargljev
  • 350 g češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 50 g sira feta
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Špargljem odrežemo olesenele dele, češnjeve paradižnike razpolovimo in oboje položimo v velik pekač. Pokapljamo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom, solimo in vse premešamo. Pečemo 15 minut, da se šparglji zmehčajo in spečejo. Sir feta zdrobimo in potresemo po pečenih špargljih in češnjevcih.

Priljubljeni recepti

Marinirani sardončki

Hladna predjed za vroče poletne dni

30 min
Enostavno

Medeni srčki s karamelom in čokolado

Medenjaki obogateni z okusi

1 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.