Kaj boste skuhali danes?
Zeljnata solata s toplim prelivom
Ob božični pečenki se prileže lahka solata.
Zeljnata solata s toplim prelivom
Ob božični pečenki se prileže lahka solata.
Sestavine
- 1 manjša glava zelja
- 200 g stročjega fižola
- 4 veliki korenčki
- 1 manjša bela čebula
preliv
- 5 žlic sončničnega olja
- 5 žlic jabolčnega kisa
- 4 žlice sladkorja
- 1 žlica gorčice s semeni
- sol
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 1 manjša glava zelja
- 200 g stročjega fižola
- 4 veliki korenčki
- 1 manjša bela čebula
preliv
- 5 žlic sončničnega olja
- 5 žlic jabolčnega kisa
- 4 žlice sladkorja
- 1 žlica gorčice s semeni
- sol
Postopek
Stročji fižol očistimo, vzdolžno razpolovimo in ga 10 minut kuhamo v slanem kropu. Odcedimo ga in splaknemo s hladno vodo. Zelje in korenje razrežemo na ozke trakove, belo čebulo sesekljamo. Vso zelenjavo prenesemo v posodo za solato.
Preliv pripravimo tako, da vse sestavine skupaj zavremo v manjši ponvi. Dodamo ščepec soli in umaknemo z ognja. Preliv pustimo stati 5 minut, da se nekoliko ohladi. Tik preden solato postrežemo, jo prelijemo s prelivom in premešamo.
Nasvet
Solatni preliv lahko pripravimo dva dni pred slavnostnim kosilom ali večerjo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.
Biftek s tartufi
Mehko kuhana jajca z avokadom v pancetini srajčki
Jajca, avokado in panceta za najboljši začetek dneva