© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino

Delikatesna priloga za jesen.

Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino

Delikatesna priloga za jesen.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
brsticni-ohrovt_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg očiščenega brstičnega ohrovta
  • 6 rezin slanine brez kože (pribl. 80 g)
  • 100 g masla na sobni temperaturi
  • 100 g kuhanega olupljenega kostanja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg očiščenega brstičnega ohrovta
  • 6 rezin slanine brez kože (pribl. 80 g)
  • 100 g masla na sobni temperaturi
  • 100 g kuhanega olupljenega kostanja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Kostanj drobno sesekljamo. Slanino narežemo na koščke in jo 10 minut brez maščobe pražimo v vroči ponvi, da postane hrustljava. Dodamo kostanj in ga pražimo toliko časa, da je lepo namaščen in začne dobivati barvo. Odstranimo ostanek maščobe, slanino in kostanj damo v skledo, da se ohladita.

2

Maslo z lopatko gladko zmešamo in vanj vmešamo slanino in kostanj. Začinimo ga s soljo in poprom ter shranimo v hladilniku.

3

Brstični ohrovt skuhamo v vreli osoljeni vodi, ga odcedimo, osušimo in preložimo v vročo servirno posodo. Na vroč ohrovt damo maslo s kostanjem in slanino, počakamo, da se zabela raztopi, premešamo in postrežemo.

Nasvet

Maslo s kostanjem in slanino lahko pripravimo 3 dni prej ali v zamrzovalniku hranimo do enega meseca.

 

Nasvet

Recept se prileže kot priloga k zlato pečeni goski z omako iz jabolčnika, ki je odlična tudi za martinovo pojedino.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.