Kaj boste skuhali danes?
Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino
Delikatesna priloga za jesen.
Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino
Delikatesna priloga za jesen.
Sestavine
- 1 kg očiščenega brstičnega ohrovta
- 6 rezin slanine brez kože (pribl. 80 g)
- 100 g masla na sobni temperaturi
- 100 g kuhanega olupljenega kostanja
- sol
- poper
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 1 kg očiščenega brstičnega ohrovta
- 6 rezin slanine brez kože (pribl. 80 g)
- 100 g masla na sobni temperaturi
- 100 g kuhanega olupljenega kostanja
- sol
- poper
Postopek
Kostanj drobno sesekljamo. Slanino narežemo na koščke in jo 10 minut brez maščobe pražimo v vroči ponvi, da postane hrustljava. Dodamo kostanj in ga pražimo toliko časa, da je lepo namaščen in začne dobivati barvo. Odstranimo ostanek maščobe, slanino in kostanj damo v skledo, da se ohladita.
Maslo z lopatko gladko zmešamo in vanj vmešamo slanino in kostanj. Začinimo ga s soljo in poprom ter shranimo v hladilniku.
Brstični ohrovt skuhamo v vreli osoljeni vodi, ga odcedimo, osušimo in preložimo v vročo servirno posodo. Na vroč ohrovt damo maslo s kostanjem in slanino, počakamo, da se zabela raztopi, premešamo in postrežemo.
Nasvet
Maslo s kostanjem in slanino lahko pripravimo 3 dni prej ali v zamrzovalniku hranimo do enega meseca.
Nasvet
Recept se prileže kot priloga k zlato pečeni goski z omako iz jabolčnika, ki je odlična tudi za martinovo pojedino.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova juha s testeninami in čičerko
Paradižnikova juha za popolno večerjo med tednom
Kutinov kolač
Krompirjev pire s sirom (pommes aligot)
Krompirjev pire in stopljen sir - dve klasiki, ki pobožata, združeni v eno jed.