
Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino
Delikatesna priloga za jesen.
Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino
Delikatesna priloga za jesen.

Sestavine
- 1 kg očiščenega brstičnega ohrovta
- 6 rezin slanine brez kože (pribl. 80 g)
- 100 g masla na sobni temperaturi
- 100 g kuhanega olupljenega kostanja
- sol
- poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 1 kg očiščenega brstičnega ohrovta
- 6 rezin slanine brez kože (pribl. 80 g)
- 100 g masla na sobni temperaturi
- 100 g kuhanega olupljenega kostanja
- sol
- poper
Postopek
Kostanj drobno sesekljamo. Slanino narežemo na koščke in jo 10 minut brez maščobe pražimo v vroči ponvi, da postane hrustljava. Dodamo kostanj in ga pražimo toliko časa, da je lepo namaščen in začne dobivati barvo. Odstranimo ostanek maščobe, slanino in kostanj damo v skledo, da se ohladita.
Maslo z lopatko gladko zmešamo in vanj vmešamo slanino in kostanj. Začinimo ga s soljo in poprom ter shranimo v hladilniku.
Brstični ohrovt skuhamo v vreli osoljeni vodi, ga odcedimo, osušimo in preložimo v vročo servirno posodo. Na vroč ohrovt damo maslo s kostanjem in slanino, počakamo, da se zabela raztopi, premešamo in postrežemo.
Nasvet
Maslo s kostanjem in slanino lahko pripravimo 3 dni prej ali v zamrzovalniku hranimo do enega meseca.
Nasvet
Recept se prileže kot priloga k zlato pečeni goski z omako iz jabolčnika, ki je odlična tudi za martinovo pojedino.