
Juha iz vodne kreše in hrustljave palčke s sirom in indijskimi oreščki
Juha iz vodne kreše in hrustljave palčke s sirom in indijskimi oreščki

Sestavine
hrustljave palčke
- 250 g listnatega testa
- mleko za premaz
- 60 g sira z modro plesnijo
- 60 g indijskih oreščkov
juha
- 1 velika čebula
- 25 g masla
- 1 velik krompir
- 4,5 dl mleka
- 6 dl piščančje jušne osnove
- 170 g vodne kreše
- sol
- poper
- maslo za pekač

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
hrustljave palčke
- 250 g listnatega testa
- mleko za premaz
- 60 g sira z modro plesnijo
- 60 g indijskih oreščkov
juha
- 1 velika čebula
- 25 g masla
- 1 velik krompir
- 4,5 dl mleka
- 6 dl piščančje jušne osnove
- 170 g vodne kreše
- sol
- poper
- maslo za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C in namastimo dva velika nizka pekača. Testo razvaljamo in premažemo z mlekom ter polovico testa posipamo z zdrobljenim sirom z modro plesnijo in nasekljanimi indijskimi oreščki. Testo preganemo na pol po oreščkih in siru ter po njem močno pritisnemo z rokami. Testo po najdaljši dolžini razrežemo na 16 do 18 tankih trakov. Vsak trak malo zvijemo in položimo na pekač ter pazimo, da je med trakovi nekaj prostora. Palčke pečemo 10 minut, da se zlato obarvajo, nato jih takoj, ko jih vzamemo iz pečice, položimo na rešetko, da se ne primejo na pekač. V zaprti posodi jih lahko hranimo en teden. Preden jih postrežemo, jih nekaj minut pogrevamo v pečici.
Pripravimo juho. Čebulo nasekljamo in jo 5 minut pražimo na maslu v veliki kozici, da se začne mehčati. Krompir olupimo in ga narežemo na kocke ter dodamo čebuli, nato prilijemo mleko in jušno osnovo. Juho zavremo in pokrijemo, zmanjšamo temperaturo, začinimo in kuhamo 10 minut, da se krompir skuha.
Vodno krešo damo v multipraktik ali električni mešalnik in jo prelijemo z vročo krompirjevo juho. Juho zmiksamo in jo nato zlijemo nazaj v kozico ter pogrejemo. Vsako porcijo postrežemo v manjši skledici ali skodelici z dvema hrustljavima palčkama. Preostale palčke lahko pojemo ob drugih priložnostih.