© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Govedina po flamsko, dušena v pivu

Govedina po flamsko, dušena v pivu

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
FlSÿmisches Rindfleischgr. BildProd. 10/9999-07-28

Sestavine

  • 4 debelejši goveji zrezki po 200 g (notranje stegno)
  • malo soli
  • sveže zmlet poper
  • 300 g čebule
  • 200 g korenčka
  • zeliščni šopek iz vejice peteršiljevega zelenja, timijana in mlade čebule
  • 50 g kuhanega masla, gheeja ali olja
  • pribl. 2,5 dl piva
  • 1,25 dl omake za pečenko
  • 800 g mokastega krompirja
  • pol žlice kumine

Sestavine

  • 4 debelejši goveji zrezki po 200 g (notranje stegno)
  • malo soli
  • sveže zmlet poper
  • 300 g čebule
  • 200 g korenčka
  • zeliščni šopek iz vejice peteršiljevega zelenja, timijana in mlade čebule
  • 50 g kuhanega masla, gheeja ali olja
  • pribl. 2,5 dl piva
  • 1,25 dl omake za pečenko
  • 800 g mokastega krompirja
  • pol žlice kumine

Postopek

1

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na ne pretanke rezine. Korenček ostrgamo, operemo in narežemo na kolobarje. Zrezke z obeh strani rahlo potolčemo ter začinimo s soljo in poprom (zgornja slika). Peteršilj, timijan in mlado čebulo povežemo s kuhinjsko vrvico v šopek.

FlSÿmisches Rindfleischo.B.Prod. 10/9999-07-28
2

Pečico segrejemo na 180 °C. V dovolj veliki ponvi segrejemo kuhano maslo. Zrezke hitro spečemo z obeh strani do rjave barve, nato jih vzamemo iz ponve in na toplem prihranimo. V soku od pečenja med stalnim mešanjem svetlo rumeno prepražimo čebulo in korenček. Polovico te zmesi damo v primerno ponev in zalijemo s polovico omake za pečenko. Dodamo meso (spodnja slika) in šopek zelišč ter zalijemo s pivom. Dušimo pokrito v pečici pri 180 °C približno 45 minut (odvisno od kakovosti mesa). Med dušenjem zalijemo meso še z ostalo omako za pečenko in po potrebi tudi z malo piva. Četrt ure pred koncem dušenja dodamo še ostalo prepraženo čebulo in korenček.

FlSÿmisches Rindfleischu.B.Prod. 10/9999-07-28
3

Krompir olupimo, razrežemo na četrtine in ga oblikujemo v sodčke (odrežemo oglate robove). Pristavimo ga v hladni slani kuminovi vodi ter do mehkega dušimo na majhnem ognju. Nato ga odcedimo in na toplem prihranimo. Meso serviramo z omako in krompirjem; vse naj bo dovolj vroče. Po tej jedi odlično tekne dobro ohlajeno pivo.

Priljubljeni recepti

Sladoledna terina

Julij in avgust kličeta po zamrznjenih sladicah. Pa ne le po sladoledu na palčki, v kornetu, lončku ali skledici, ampak tudi po nadgrajenih ledenih posladkih, ki jih zlepa ne pozabimo.

25 min
Enostavno

Vaniljevi piščančki na palčki

Piščančki na palčki so različica priljubljenih tortic na palčki. Pripravite jih lahko za gregorjevo, veliko noč ali kar tako. Z veseljem bodo pomagali tudi otroci.

Srednje zahtevno

Pečena račka z ringloji

3 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.