© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Govedina po flamsko, dušena v pivu

Govedina po flamsko, dušena v pivu

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
FlSÿmisches Rindfleischgr. BildProd. 10/9999-07-28

Sestavine

  • 4 debelejši goveji zrezki po 200 g (notranje stegno)
  • malo soli
  • sveže zmlet poper
  • 300 g čebule
  • 200 g korenčka
  • zeliščni šopek iz vejice peteršiljevega zelenja, timijana in mlade čebule
  • 50 g kuhanega masla, gheeja ali olja
  • pribl. 2,5 dl piva
  • 1,25 dl omake za pečenko
  • 800 g mokastega krompirja
  • pol žlice kumine
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 debelejši goveji zrezki po 200 g (notranje stegno)
  • malo soli
  • sveže zmlet poper
  • 300 g čebule
  • 200 g korenčka
  • zeliščni šopek iz vejice peteršiljevega zelenja, timijana in mlade čebule
  • 50 g kuhanega masla, gheeja ali olja
  • pribl. 2,5 dl piva
  • 1,25 dl omake za pečenko
  • 800 g mokastega krompirja
  • pol žlice kumine

Postopek

1

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na ne pretanke rezine. Korenček ostrgamo, operemo in narežemo na kolobarje. Zrezke z obeh strani rahlo potolčemo ter začinimo s soljo in poprom (zgornja slika). Peteršilj, timijan in mlado čebulo povežemo s kuhinjsko vrvico v šopek.

FlSÿmisches Rindfleischo.B.Prod. 10/9999-07-28
2

Pečico segrejemo na 180 °C. V dovolj veliki ponvi segrejemo kuhano maslo. Zrezke hitro spečemo z obeh strani do rjave barve, nato jih vzamemo iz ponve in na toplem prihranimo. V soku od pečenja med stalnim mešanjem svetlo rumeno prepražimo čebulo in korenček. Polovico te zmesi damo v primerno ponev in zalijemo s polovico omake za pečenko. Dodamo meso (spodnja slika) in šopek zelišč ter zalijemo s pivom. Dušimo pokrito v pečici pri 180 °C približno 45 minut (odvisno od kakovosti mesa). Med dušenjem zalijemo meso še z ostalo omako za pečenko in po potrebi tudi z malo piva. Četrt ure pred koncem dušenja dodamo še ostalo prepraženo čebulo in korenček.

FlSÿmisches Rindfleischu.B.Prod. 10/9999-07-28
3

Krompir olupimo, razrežemo na četrtine in ga oblikujemo v sodčke (odrežemo oglate robove). Pristavimo ga v hladni slani kuminovi vodi ter do mehkega dušimo na majhnem ognju. Nato ga odcedimo in na toplem prihranimo. Meso serviramo z omako in krompirjem; vse naj bo dovolj vroče. Po tej jedi odlično tekne dobro ohlajeno pivo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.